LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Creatieve Ontwikkeling

oer oude vlecht bind knoop technieken

cursus/workshop | Zoersel | 26 september tot 5 december 2014
http://www.indenateljee.be
Het Vlechten hoort bij onze voorouders. Overal ter wereld werden en worden deze eenvoudige technieken toegepast. Eens je deze technieken in je vingers hebt, kan je kunstzinnige sculpturen maken. Tijdens deze workshops worden uitheemse en universele oertechnieken aangeleerd, zoals twijnen, coiling (binden), weven en vlechten. In Reeks A maken we kennis met 6 verschillende technieken.

Gesloten Coiling 

Coiling is de verzamelnaam voor het samenbinden van natuurlijke materialen. De oorspronkelijke bevolking verzamelde grassen/twijgen en maakte koord van hennep en andere planten. De techniek wordt aangereikt, de vormgeving en grootte bepaal jezelf.

We gaan ook raffia kleuren met uienschillen. Begin maar alvast te verzamelen. Afwerking is voor thuis.

Open coiling basis 

De techniek is ideaal om verschillende natuurlijke materialen samen te binden. Je kan eens kijken in je tuin, wat kruiden snoeien of maïsbladeren gaan vragen bij de boer in de buurt, of twijgen verzamelen... De techniek wordt aangereikt, de vormgeving en grootte bepaal jezelf.

en

Open Coiling splitsteek

Deze techniek vindt je enkel terug bij bepaalde Indianenstammen. Een techniek die zowel met raffia als met touw kan gebonden worden. Deze techniek wordt aangereikt, de vormgeving en grootte bepaal jezelf. Materiaal zelf gaan verzamelen.

Looping of lussentechniek

Deze techniek bestaat uit allemaal lussen of looping. Elk materiaal geeft een totaal andere uitstraling. Je kan er ook natuurlijk materiaal in verwerken. De techniek wordt aangereikt, de vormgeving bepaal jezelf.

Ronde en platte vlecht

Met 4 strengen maken we een mooie ronde vlecht.  En met 5/7 of 9 strengen maken we een platte vlecht. Deze kan dan verbonden worden met een blinde steek of met coiling. De techniek wordt aangereikt, de vormgeving en grootte bepaal jezelf. De afwerking is voor thuis.

Twijnen 

Dit is een universele vlechttechniek. Overal te wereld wordt deze eenvoudige techniek gebruikt. Met pitriet en zeegras maken we een klein mandje, de vormgeving bepaal jezelf.