Cultuurloket

Het Cultuurloket verschaft via infosessies, juridische permanenties en online (FAQ) toegankelijke informatie over juridische, zakelijke en administratieve aspecten van de artistieke activiteit.

http://www.cultuurloket.be

tento

Een uitgebreid overzicht van tentoonstellingen, musea en aanverwanten vindt u op www.tento.be. Deze site biedt een pak informatie, een ruime agenda en uitgebreide zoekmogelijkheden.

http://www.tento.be

FORUM VOOR AMATEURKUNSTEN

Het Forum voor Amateurkunsten is het overlegcentrum en deskundige aanspreekpunt voor en over de amateurkunstensector in Vlaanderen. Het Forum biedt ondersteuning en vergroot de onderlinge samenhang binnen de sector. Samen met de landelijke erkende amateurkunstenorganisaties gaat het Forum voluit voor het bevorderen van kunstbeoefening.

http://www.amateurkunsten.be

NICC

Voor meer informatie over het statuut van de kunstenaar, atelierbeleid en modelcontracten kunt u steeds terecht bij het NICC, of surf naar www.nicc.be

http://www.nicc.be

WISPER

WISPER doet aan 'actieve kunsteducatie', het leren van, over en met de kunsten via actieve werkvormen. De organisatie biedt voor elk van de artistieke expressiedisciplines (theater, muziek, beeldende kunsten, nieuwe media en dans) cursussen aan in avondreeksen of weekends.

http://www.wisper.be

ART BASICS for CHILDREN

ART BASICS for CHILDREN is een kunsteducatieve organisatie uit Brussel die kinderen vanaf 4 jaar op een speelse en creatieve manier in contact brengt met verschillende kunstdisciplines. 

http://www.abc-web.be

AMARANT vzw

Amarant vzw organiseert cursussen en lezingen over de geschiedenis en de recente ontwikkelingen van beeldende kunst. De organisatie doet dat onder meer aan de hand van begeleide tentoonstellingsbezoeken, kunsthistorische daguitstappen en reizen.

http://www.amarant.be

Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

Artikel 27 vzw

Creatief Schrijven

KUNSTWERKT

steunpunt beeldende amateurkunsten

Muziekmozaïek

Centrum voor Beeldexpressie

Track in Residence

blog van Track in Residence, een initiatief van KUNSTWERKT, SMAK en OCMW Gent.

http://www.trackinresidence.blogspot.be

ROYAL TALEN[T]S

One can speak poetry just by arranging colours well

Website van de internationale schilderswedstrijd ROYAL TALEN[t]S, een initiatief van KUNSTWERKT vzw en Royal Talens

http://www.royaltalents.eu