Nooit

kunstdoos

 

KUNSTWERKT pakt uit met NOOIT, een kunstdoos voor +7-jarigen, gebaseerd op 10 kunstwerken van hedendaagse Belgische topkunstenaars.
Deze doos is het eerste deel uit de trilogie "Nooit voor Altijd".

Portkosten: B: 6,15 euro*

* door de hoge portkosten is verzending enkel mogelijk binnen België

2008
€ 15.00

project: Nooit voor Altijd


bestellen

NOOIT is een kunstdoos voor +7-jarigen, gebaseerd op 10 kunstwerken van hedendaagse Belgische topkunstenaars. De jeugdschrijver Wally De Doncker baseerde hierop zijn verrassend en ongewoon verhaal.
‘Nooit’ vertelt het verhaal van Vrouwtje die met haar vliegtuig landt op ‘Nooit’,  een eenzame rots, en hoe ze haar hondje Fala leert kennen. Maar Fala wordt ziek en Vrouwtje moet met haar terug naar de mensen. Niemand kan haar helpen. Alleen de Lijn wijst haar de weg naar een Nieuwe Wereld…

Maar Nooit is meer dan een verhaal. Het is ook een doe-doos, die kinderen inspireert om zelf beeldend aan de slag te gaan.
Kinderen maken zelf illustraties bij het verhaal. Aan de hand van creatieve beeldopdrachten leren ze de vormentaal van de kunstwerken aanvoelen. Voor het uitvoeren van de opdrachtjes worden ze geprikkeld door de verrassende materialen in de doos, door de bijzondere foto's en illustraties van Karolien Vanderstappen.
De doos bevat:
- het verhaalboek
- een opdrachtenboekje
- schetsblok
- verrassende werkmaterialen 

De Vrije Basisschool Pastoor Dergent uit Gelrode werkte een jaar lang rond 'Nooit'. Bekijk hier het filmpje: https://vimeo.com/128230229.