Min Spillemaeckers

Min (°1959) heeft in 1997 de oer oude vlecht/weef technieken ontdekt en heeft als missie ze levendig te houden.

Het meeste van haar organische kunst is drie dimensionaal. De natuur is haar grootste inspiratiebron. Ze vindt het heerlijk om materialen als biezen, schors, dennennaalden, papier, bamboo, rotan, stoffen, wol.... door haar vingers te laten glijden. Hun natuurlijke kleuren zijn zo perfect.  Wat haar momenteel boeit is het schaduwspel dat het object weerspiegeld.

Vlechten, weven, binden, knopen zijn ritmische bewegingen. De herhaling van dezelfde handeling staat voor het leven dat steeds verandert, evolueert.  Haar werk is een momentopname in die continuïteit.  Dikwijls zit de kracht in het kwetsbare, de inperfectie. Toch is het als koorddansen om het evenwicht te vinden tussen perfectie en nonchallence.

 

http://www.indenateljee.be

Open deur dagen

Textiele Organische Kunsten

expo | Zoersel | van 26 tot 27 augustus 2017
U wordt uitgenodigd om de sfeer op te snuiven en te genieten van de unieke creaties van onze cursisten, van een drankje en wat lekkers. Iedereen is van harte welkom!

door Min Spillemaeckers

Textiele vlecht technieken

cursus/workshop | Zoersel | 17 september tot 8 december 2017
Het vlechten en weven hoort bij onze voorouders. Overal ter wereld werden deze oer oude eenvoudige technieken toegepast. In deze reeks komen volgende technieken aan bod: coiling, looping, vlechten, fitsen, twijnen. Eens je deze technieken in je vingers hebt, kan je de kunstenaar in jezelf ontdekken.

door Min Spillemaeckers

Juwelen maken met Keltische knopen

cursus/workshop | Zoersel | van 2 tot 23 oktober 2017
De traditionele Keltische knopen zijn van oorsprong sierknopen. De lussen en draaiingen typeren deze sierlijke patronen. Het zijn symbolische representaties van de natuur, van volksverhalen en van Keltische tekens. We maken oorbellen en 2 halssierraden.

door Min Spillemaeckers

Creatieve Ontwikkeling

oer oude vlecht bind knoop technieken

cursus/workshop | Zoersel | 26 september tot 5 december 2014
Het Vlechten hoort bij onze voorouders. Overal ter wereld werden en worden deze eenvoudige technieken toegepast. Eens je deze technieken in je vingers hebt, kan je kunstzinnige sculpturen maken. Tijdens deze workshops worden uitheemse en universele oertechnieken aangeleerd, zoals twijnen, coiling (binden), weven en vlechten. In Reeks A maken we kennis met 6 verschillende technieken.

door Min Spillemaeckers

Vlechten met verse hopranken

daguitstap

cursus/workshop | Vlamertinge | 17 september 2017
Kom mee vlechten met verse hopranken! Dit is een unieke gelegenheid! Enkel begin september worden de hopbellen geoogst en zijn de ranken heerlijk soepel om te vervlechten...

door Min Spillemaeckers

Baobab