Els Lesage

Els Lesage combineert schilderkunst en grafiek. De beeldtaal van haar werk wordt gekenmerkt door elementen die ze haalt uit haar dichte leefomgeving. Het registreren van sporen die menselijke aanwezigheid vervangen en net daardoor afwezigheid benadrukken, is een terugkerend thema in haar werk.

Het recente werk van Els is geïnspireerd door het huis van haar grootmoeder. Met de camera gefixeerd op een statief op 130 cm hoogte – de ooghoogte van een kind van 8 jaar – trok Els doorheen het huis om kleine details vast te leggen: scheurtjes in het behang, achtergebleven haakjes, verkleurde afdrukken op de muur, … Deze sporen uit haar kindertijd werden op die manier vastgelegd en vormen het vertrekpunt voor recent werk (2015-2017).

Els Lesage (°1979) volgde schilderkunst aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Roeselare en aan de Academie voor Beeldende Kunst te Gent. Momenteel volgt ze niet-toxische grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunst te Gent.

http://www.elslesage.be

Kunstenaar van de maand november | Zebrastraat

Els Lesage | De tijd en de dingen

expo | Gent | 30 oktober tot 3 december 2017
VERNISSAGE donderdag 2 november 2017 van 20-23u TENTOONSTELLING maandag 30/10/2017 tot zondag 3/12/2017 doorlopend open + bar op donderdag van 18-24u zaterdag en zondag van 14-18u

door Els Lesage

angels & insects

expo | sint-amandsberg | van 19 tot 28 mei 2017
Vier kunstenaars brengen eigen interpretaties over verhevenheid en existentie in de Sint Amanduskapel van de Gentse begraafplaats Campo Santo. Groepstentoonstelling met werk van Bart Vinckier, Els Lesage, Inge Deketelaere en Greet Desal.

door Els Lesage

KRAS

expo | Gent | van 19 tot 26 juni 2016
Negen studenten vrije grafiek van de academie voor beeldende kunst Gent stellen hun afstudeerproject voor: Françoise Bodé, Riny Dees, Marlies Goesaert, Vicky Van Keer, Els Lesage, Eric Reynaerts, António Rodrigues, Nick Vandersyppe en Els Vekeman. Opening op donderdag 23 juni om 19u.

door Els Lesage

z.t.

Familiar

The echo comes back empty

Mädchen

z.t.

Green & clean

Allez

Rosary

Opposites

Benevolence

The meek

Carry me

Un, deux, trois, de nouveau

Sticky flowers

We dreamed of Rome

Cold outside

Hello, how are you?

Most of all

z.t.

Dear Mary

New day

Let's have cake

A body

Cape town #2

Look at where we are #1

z.t.

z.t.