Hier vind je informatie over wedstrijden voor beeldende kunstenaars, die -al dan niet in samenwerking met KUNSTWERKT- worden georganiseerd.

Wil je een wedstrijd aankondigen? Mail de aankondiging (eventueel met wedstrijdreglement, inschrijvingsformulier en afbeeldingen) naar Ward
 

Prijs Piet Staut 2017

Schilderkunst

deadline: 20 september 2017
De Koninklijke Piet Stautkring organiseert sinds 2001 deze kunstwedstrijd in samenwerking met de gemeente Beveren-Waas. De tweejarlijkse prijs staat dit jaar in het teken van schilderkunst.

Prijs voor Grafiek

deadline: 15 oktober 2017
Ben je tussen 25 en 45 jaar oud en wil je deelnemen aan een bijzondere bicommunautaire wedstrijd grafiek?

Keramik’Art

deadline: 27 oktober 2017

Métiers d’Art van Waals-Brabant organiseert voor de vijfde maal een wedstrijd in de vorm van een Biënnale die plaats vindt van 19 januari tot 11 februari 2018 in Les Ecuries te Waterloo. In 2018 ligt de focus op aarde en draagt de Biënnale de naam Keramik’Art.

Kunstwedstrijd Grafiek 2017

Heist-op-den-Berg

deadline: 14 november 2017
Sinds 1994 organiseert de cultuurraad van Heist-op-den-Berg in samenwerking met Cultuurcentrum Zwaneberg jaarlijks een succesvolle kunstwedstrijd. We kiezen telkens voor een andere kunstdiscipline. Dit jaar kiezen we voor GRAFIEK met kunstenaar Lieven Segers en ateliermedewerker van het  Frans Masereelcentrum Ivan Durt als externe juryleden.

GAVERPRIJS 2018

deadline: 3 december 2017

Begin 2018 organiseren stad Waregem en Cultuurcentrum De Schakel de zeventiende Gaverprijs-wedstrijd.
Deze tweejaarlijkse wedstrijd voor schilderkunst is na de Young Belgian Art Prize wellicht de belangrijkste Belgische prijs voor schilderkunst.

OPEN SITES - SPOREN

deadline: 24 december 2017

Voor de derde keer organiseert CC Ieper in samenwerking met de Academie en Cultuurbeleid Ieper het in situ kunstproject Open Site - Sporen. Acht kunstprojecten worden geselecteerd door een professionele jury.