ARNOEVOO

deadline: 26 februari 2017

Voor de veertiende maal organiseert het gemeentebestuur van Bredene de kunstwedstrijd 'Arnoevoo'. Met deze kunstwedstrijd wil het gemeentebestuur hedendaagse kunst promoten en jonge kunstenaars expositiegelegenheid aanbieden. Dit jaar is er een totale prijzenpot van 3.000 EUR.  Met de werken van de meeste genomineerden wordt een collectieve tentoonstelling opgebouwd in het MEC Staf Versluys. 

 

PRIJS KUNSTAMBACHTEN 2017

deadline: 15 maart 2017
In 2017 schrijft het provinciebestuur voor de vijfde keer de 'Prijs Kunstambachten van de Provincie West-Vlaanderen' uit. De Prijs is bestemd voor alle hedendaagse uitdrukkingsvormen binnen de kunstambachten: keramiek, glas, textiel, papier, hout, metaal, moderne materialen enzovoort.

Kunstwedstrijd Tervuurse herdershond

deadline: 15 maart 2017
Het gemeentebestuur van Tervuren schrijft een wedstrijd uit om een beeld of beeldengroep te realiseren met als thema en titel “De Tervuurse herder”. 

De Curieuze Collectie

Thema 'Vlucht'

deadline: 25 maart 2017
Ben je kunstenaar en heb je iets met het thema 'vlucht'? Stel je werk voor en wie weet wordt het opgenomen in De Curieuze Collectie 2017. Het werk van tien laureaten zal te zien zijn in een tentoonstelling. Bovendien ontvangt 1 winnaar een geldprijs en extra aandacht voor zijn/haar werk i.s.m. kunstplatform ATTIK.

ONTWERP HET CAMPAGNEBEELD VOOR RAZOR REELFLANDERS FILM FESTIVAL

deadline: 31 maart 2017

Net zoals vorig jaar daagt Razor Reel via een ontwerpwedstrijd creatieve studenten, amateurkunstenaars en creatievelingen uit om het campagnebeeld te ontwerpen voor de tiende editie van het Razor Reel Flanders Film Festival dat bovendien een echte feesteditie zal worden!

A PART APART

deadline: 14 april 2017

Het collectief //assemblage organiseert, in samenwerking met vzw aPart, de eerste editie van de kunstwedstrijd ‘a part apart’. De wedstrijd maakt deel uit van het artistiek evenement op 5 en 6 mei in Gent dat dezelfde naam draagt. 

Hoogstraten zoekt Kunstwerk

Themajaar Grenzeloos

deadline: 15 mei 2017
Het stadsbestuur van Hoogstraten doet een oproep voor het realiseren van een kunstwerk in de openbare ruimte. Elke beeldende kunstvorm of installatie maakt een kans, zolang het maar realistisch te plaatsen valt in een van de deelgemeenten.

Hier vind je informatie over wedstrijden voor beeldende kunstenaars, die -al dan niet in samenwerking met KUNSTWERKT- worden georganiseerd.

Wil je een wedstrijd aankondigen? Mail de aankondiging (eventueel met wedstrijdreglement, inschrijvingsformulier en afbeeldingen) naar Ward