Hier vind je informatie over wedstrijden voor beeldende kunstenaars, die -al dan niet in samenwerking met KUNSTWERKT- worden georganiseerd.

Wil je een wedstrijd aankondigen? Mail de aankondiging (eventueel met wedstrijdreglement, inschrijvingsformulier en afbeeldingen) naar Ward
 

Young Artists Prize

deadline: 1 december 2017

Voor de tweede maal organiseert de vriendenvereniging van het Middelheimmuseum, de Middelheim Promotors vzw, ditmaal met de steun van de Koning Boudewijnstichting, een creatiewedstrijd voor kunst in openlucht. Het werk van de laureaten krijgt gedurende een jaar een plek in het prestigieuze Middelheimmuseum en er is een hoofdprijs van 5.000 euro.

GAVERPRIJS 2018

deadline: 3 december 2017

Begin 2018 organiseren stad Waregem en Cultuurcentrum De Schakel de zeventiende Gaverprijs-wedstrijd.
Deze tweejaarlijkse wedstrijd voor schilderkunst is na de Young Belgian Art Prize wellicht de belangrijkste Belgische prijs voor schilderkunst.

More is More

deadline: 17 december 2017

Met de nieuwe tentoonstelling ‘More is More’ maakt het Centrum voor Beeldexpressie van overdaad een deugd en gaan resoluut voor méér. Samen met CC Sint-Niklaas dagen ze jou als beeldmaker uit om werk in te zenden rond het thema ‘More is More’. Of het nu gaat om een gigantische print, een overdonderende projectie, een uit de hand gelopen collectie foto’s waarmee je aan de slag gaat, een film of fotoreeks over extreme verzamelaars, of een video-installatie met talrijke schermen,… 2D of 3D, in print of per VR-bril, digitaal of analoog… jouw werk vertaalt op je eigenste manier inhoudelijk en/of vormelijk het thema ‘More is More’.

 

OPEN SITES - SPOREN

deadline: 24 december 2017

Voor de derde keer organiseert CC Ieper in samenwerking met de Academie en Cultuurbeleid Ieper het in situ kunstproject Open Site - Sporen. Acht kunstprojecten worden geselecteerd door een professionele jury.

Natuur als leermeesteres van kunst

Wedstrijd voor kunstenaars +50

deadline: 31 maart 2018
FedOS vzw lanceert, in samenwerking met de Plantentuin van Meise, een wedstrijd voor kunstenaars +50 met de natuur als thema. De slogan van de wedstrijd is ‘Natura Artis Magistra’ of ‘Natuur als leermeesteres van Kunst’. We dagen kunstenaars +50 uit om hun kijk te geven, in woord en/of beeld, op de natuur.