Hier vind je informatie over wedstrijden voor beeldende kunstenaars, die -al dan niet in samenwerking met KUNSTWERKT- worden georganiseerd.

Wil je een wedstrijd aankondigen? Mail de aankondiging (eventueel met wedstrijdreglement, inschrijvingsformulier en afbeeldingen) naar Ward
 

Antilope's Kalenderwedstrijd

deadline: 30 juli 2017
Antilope Printing nv organiseert dit jaar een kalenderwedstrijd om creatieve mensen, ongeacht hun leeftijd, de kans te geven zich aan onze klanten en prospecten te tonen met een grafisch ontwerp. Uit alle inzendingen worden 12 beelden gekozen, 1 voor elke maand, om de kalenderbladen te sieren.

Ontwerp de Muze van Sabam

deadline: 31 juli 2017
In het kader van haar culturele en promotionele activiteiten reikt Sabam jaarlijks Muzes uit. Elke Muze wordt toegekend om een vooraanstaand lid van Sabam voor zijn/haar artistieke loopbaan te belonen. Om de Muze een nieuwe vorm te geven lanceert Sabam een wedstrijd met een prijs van 2.000 euro! Ben je beelhouw(st)er en lid van Sabam? Doe mee.

Wedstrijd Beeldende Kunst Georges Dheedene 2017

deadline: 1 augustus 2017
In 2017 organiseert de Stichting Georges Dheedene, i.s.m. de gemeente Zulte de 3e editie van deze wedstrijd beeldende kunst. De Stichting beperkt dit jaar het onderwerp tot het portret, waarbij enkel schilder- en tekenkunst als discipline toegelaten worden.
 

O-68-AWARD

Prijs voor Nederlandse, Belgische en Duitse beeldend kunstenaars

deadline: 1 augustus 2017
Art Gallery O-68 reikt in 2017 voor de tweede keer de O-68 prijs uit, een stimuleringsprijs van €10.000,- voor beeldend kunstenaars uit de Nederlandse grensprovincies, Rheinland Westfalen in Duitsland, en Vlaanderen in België, die afstudeerden tussen 7 en 14 jaar geleden. De prijs beoogt kunstenaars te stimuleren in de periode waarin voor velen een kantelpunt in hun carrière plaatsvindt.

Prijs Piet Staut 2017

Schilderkunst

deadline: 20 september 2017
De Koninklijke Piet Stautkring organiseert sinds 2001 deze kunstwedstrijd in samenwerking met de gemeente Beveren-Waas. De tweejarlijkse prijs staat dit jaar in het teken van schilderkunst.

Prijs voor Grafiek

deadline: 15 oktober 2017
Ben je tussen 25 en 45 jaar oud en wil je deelnemen aan een bijzondere bicommunautaire wedstrijd grafiek?