Word gastcurator van Maart Kunstroute

gezocht: andere

Van 16 tot en met 18 maart 2018 vindt de zesde editie plaats van MAART Kunstroute in Waregem. Het druk bezochte kunstparcours verbindt zes locaties in het centrum van de stad waar het publiek kan genieten van fel gesmaakte hedendaagse kunstexpo’s en performances. Voor de editie 2018 lanceert MAART een open oproep naar gastcuratoren.

Van 16 tot en met 18 maart 2018 vindt de zesde editie plaats van MAART Kunstroute in Waregem. Het druk bezochte kunstparcours verbindt zes locaties in het centrum van de stad waar het publiek kan genieten van fel gesmaakte hedendaagse kunstexpo’s en performances.  Via een uitgestippelde wandel/fietsroute kan de bezoeker halt houden in Be-Part, BruthausGallery, Cultuurcentrum CC De Schakel, Zaal 29 (Kunstacademie), Claessens Canvas en Verde-Art Gallery.

Op vrijdagavond 16 maart 2018 opent het kunstparcours met een feestelijke nocturne. Tijdens het weekend kan MAART doorlopend worden bezocht. De toegang is gratis voor het publiek. Op sommige locaties vinden er speciaal opgezette initiatieven plaats gekoppeld aan MAART Kunstroute, vaak lopen de tentoonstellingen langer dan het weekend van MAART Kunstroute.

Voor de editie 2018 lanceert MAART een open oproep naar gastcuratoren. De organisatoren willen twee locaties (m.n. CC De Schakel, Zaal 29 in de Kunstacademie) toewijzen aan twee curatoren (of curatoren-collectieven) die een tentoonstelling samenstellen. Alle media komen in aanmerking. Met deze oproep beoogt MAART het professionele kunstenveld. Per locatie is er een budget voorzien voor productie en honorarium. 

Deadline: 25 september 2017

Website: www.waregem.be/maart

Contact:  flore.deman@waregem.be of 056/62.13.10