atelierbezoeken

Op een unieke manier kennismaken met een beeldend kunstenaar? Neem deel aan een atelierbezoek. Elke maand zet een kunstenaar zijn atelier open en gaat dieper in op zijn werk, vertelt over zijn aanpak en visie. Voor snelle beslissers, want bij elk bezoek kunnen maximum 20 personen aanwezig zijn! cursussen/workshops

Hier staat de praktijk centraal: tijdens kortlopende cursussen en workshops kunt u een nieuwe techniek uitproberen, een andere benadering van kunst beoefenen leren kennen of uw vakkennis bijschaven.

 

grafiek

Etsen, lino’s maken, experimenteren met monotype… Grafiek is een kunstvorm waarmee je enorm veel kan. Deze techniek nodigt uit tot experimenteren en levert steevast verrassende resultaten op. 
 

DRAWING DAYS

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 september 2018 wordt Oostende dé tekenhoofdstad van België. Het reizende tekenfestival Drawing Days pakt dan uit met 3 dagen bomvol verrassende tekenactiviteiten: een tekenwandeling doorheen de stad, kunstenaars in actie spotten, een nieuwe techniek uitproberen, een expo bezoeken of gewoon op een bankje gezellig een schets maken. Er is voor elk wat wils! Drawing Days is er voor fervente tekenaars, tekenleken, kunstkijkers én de toevallige passant.

Heb je zin om een activiteit te organiseren en zo deel uit te maken van het festivalprogramma? Vanaf 1 mei 2018 kan je hier jouw activiteit indienen. Vragen? Contacteer marianne@kunstwerkt.be.

Wil je het festival graag bezoeken? Hou de site  in de gaten en onze Facebook-pagina  in de gaten om op de hoogte te zijn van alle nieuwtjes.

 

 

PUNCH

PUNCH: dat zijn workshops, infosessies en feedbacksessies van Kunstwerkt, in een pittige mix. Iedereen die beeldende kunst maakt is welkom op onze PUNCH-dagen. Dit najaar is PUNCH te gast in het MSK in Gent.

Heb je nood aan een duwtje in de rug bij je creatief proces? Schrijf je dan nu in!
 

Vakrebellen

Nog niet gehoord van Vakrebellen? We stellen ze graag aan u voor.
 

360°

KUNSTWERKT en Kunstenpunt startten in 2015 het project ‘360°’ op voor cultuurwerkers die op lokaal vlak (willen) werken rond beeldende kunst. Het project neemt de vorm aan van inspirerende sessies, waarin telkens ruimte wordt gemaakt voor de voorstelling van ‘good practices’ én voor een ‘werksessie’ waarin ervaringsuitwisseling centraal staat.

 

DESIGNED BY: ME

Designed by: ME wil makers van toegepaste kunst een eigen plek geven waar ze werk kunnen tonen en bekijken. Designed by: ME is een festival voor makers en op www.designedbyme.be kunnen makers hun werk tonen en delen met gelijkgezinden.
 

Breedbeeld

Breedbeeld focust op mensen in armoede en de begeleiders in de kunstateliers van verenigingen waar armen het woord nemen. Beeldende kunstenaars met sociale voeling begeleiden bestaande ateliers om zelf samen beeldend werk te creëren en naar buiten te komen met de resultaten. Door samen te werken met het lokale middenveld, nieuwe groepsleden te werven en in dialoog te treden met de buurt, verbreedt het project de leefwereld van alle betrokkenen en verzamelt Kunstwerkt de nodige expertise om mensen in armoede (MIA) beter te ondersteunen.