MARTINE GYSELBRECHT

Bezoek 31/01/2015 - VOLZET!

atelierbezoek | Gent | 31 januari 2015
Martine Gyselbrecht ontwerpt stoffen en weet daarbij artistiek talent en heel wat technische knowhow te koppelen aan een grote experimenteerlust. Haar rijk gevulde carrière leverde haar in 2009 de grootste designprijs in België op: de Henry van de Velde Award.

Tijdens een atelierbezoek leidt ze ons binnen in de wondere wereld van het textielontwerp, toont ze hoe ze vol nieuwsgierigheid blijft experimenteren en hoe ze omgaat met wat ze de afgelopen 40 jaar heeft gecreëerd.

Wanneer: Zaterdag 31 januari, 11 - 13 uur

Waar: Gent

Prijs: 8 euro


Foto's: Storm Calle


Tijdens deze reeks bezoeken besteden we bijzondere aandacht aan de collectie en het archief van de kunstenaars. Een archief is erg belangrijk, want het omvat alles wat je als kunstenaar fysiek en digitaal creëert. Het weerspiegelt je identiteit en kan informatie en inspiratie bieden voor nieuwe creaties. Tegelijk is het niet gemakkelijk om er goed voor te zorgen. Wat bewaar je en wat niet? Hoe kan je het (her)gebruiken?
Wie zelf meer wil weten over archiveren, kan terecht bij Packed vzw, expertisecentrum digitaal erfgoed op www.projecttracks.be


Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer