JASPER RIGOLE

atelierbezoek | Gent | 28 februari 2015
Jasper Rigole werkt sinds 2005 aan het multimediale project ‘Het Internationaal Instituut voor de Conservatie, Archivering en Verspreiding van Andermans Herinneringen (IICAVAH)’. Hij vertrekt van films, foto’s en wat hij vindt op rommelmarkten en in tweedehandswinkels. Daar maakt hij collages en compilaties mee.
Ze focussen op de subjectiviteit van ons geheugen en staan stil bij het begrip ‘identiteit’. Met zijn projecten probeert hij de originele gevoelswaarde van herinneringen te herstellen.

Wanneer: Zaterdag 28 februari, 11 - 13 uur

Waar: Gent

Prijs: 8 euro


Foto's: © Jasper Rigole


Tijdens deze reeks bezoeken besteden we bijzondere aandacht aan de collectie en het archief van de kunstenaars. Een archief is erg belangrijk, want het omvat alles wat je als kunstenaar fysiek en digitaal creëert. Het weerspiegelt je identiteit en kan informatie en inspiratie bieden voor nieuwe creaties. Tegelijk is het niet gemakkelijk om er goed voor te zorgen. Wat bewaar je en wat niet? Hoe kan je het (her)gebruiken?
Wie zelf meer wil weten over archiveren, kan terecht bij Packed vzw, expertisecentrum digitaal erfgoed op www.projecttracks.be