FIK VAN GESTEL

VOLZET!

atelierbezoek | Gierle | 28 maart 2015
Fik van Gestel is een schilder pur sang. Met een uitgesproken gevoel voor licht en kleur gaat hij op zoek naar de essentie van het schilderen.

In zijn eigen herinneringen en in het collectief geheugen speurt hij naar beelden die picturaal én inhoudelijk interessant zijn. Hij schildert zeer tastbaar: zwaar aangezette en bijna doorschijnende toetsen wisselen elkaar in alle mogelijke nuances af. Zijn werk kent dan ook veel lagen, letterlijk en figuurlijk. Een bezoek aan zijn atelier laat je zien wat voor een schat aan interpretatiemogelijkheden dat oplevert.

Wanneer: Zaterdag 28 maart, 14 - 16 uur

Waar: Gierle

Prijs: 8 euro


Foto's: © Fik van Gestel


Tijdens deze reeks bezoeken besteden we bijzondere aandacht aan de collectie en het archief van de kunstenaars. Een archief is erg belangrijk, want het omvat alles wat je als kunstenaar fysiek en digitaal creëert. Het weerspiegelt je identiteit en kan informatie en inspiratie bieden voor nieuwe creaties. Tegelijk is het niet gemakkelijk om er goed voor te zorgen. Wat bewaar je en wat niet? Hoe kan je het (her)gebruiken?
Wie zelf meer wil weten over archiveren, kan terecht bij Packed vzw, expertisecentrum digitaal erfgoed op www.projecttracks.be


Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer