RENATO NICOLODI

VOLZET!

atelierbezoek | Borchtlombeek | 25 oktober 2015
Na een opleiding schilderkunst verlegde Renato Nicolodi (°1980) de focus al snel naar sculpturen en installaties. In sobere, esthetische creaties toont hij zijn fascinatie voor de architectuur van oorlogsbunkers, mausolea, tempels en renbanen. Betonnen kleurtinten zorgen mee voor de koele, wat afstandelijke schoonheid van zijn sculpturen.
Vreemd genoeg vormt net een erg bewogen familiegeschiedenis - waarin gevangeniscellen, kampen en de Atlantikwall hun sporen nalieten - zijn belangrijkste inspiratiebron. Met architectuur als leidraad graaft Nicolodi in die geschiedenis en legt hij ze vast in raadselachtige acryltekeningen en sculpturen.

Wanneer: zondag 25 oktober 2015, 11-13u

Waar: Borchtlombeek

Prijs: 8 euro

 

PUBLIEKE KUNST, PUBLIEKE RUIMTE
Plaatsen waar iedereen toegang toe heeft en waar het openbare leven zich afspeelt, oefenen een artistieke aantrekkingskracht uit. Logisch, want het zijn de beste plekken om betekenisvolle beelden te laten spreken met een divers publiek. Hoe gaan we vandaag om met de openbare ruimte? Welke antwoorden bieden beeldende kunstenaars met hun werk? We zoeken het uit tijdens de atelierbezoeken van dit najaar. 


Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer