GIJS VAN VAERENBERGH

atelierbezoek | Leuven | 29 november 2015
Als Gijs Van Vaerenbergh gaan kunstenaars-architecten Pieterjan Gijs (1983) en Arnout Van Vaerenbergh (1983) op zoek naar de fundamenten van het construeren zelf en de impact daarvan op de toeschouwer. Dit atelierbezoek brengt kunst en architectuur samen.
Hun experimenteel werk bestaat uit site-specifieke ingrepen, installaties en constructies die een artistieke interactie met de omgeving tot stand brengen. Daarnaast ontwikkelen ze ook architectuurprojecten en opdrachten waarin ze de resultaten van hun experimenteel werk gebruiken. ‘Reading between the lines’, de doorkijkkerk van Borgloon, is een van hun bekendste realisaties.

Wanneer: zondag 29 november, 10-12 uur

Waar: Leuven

Prijs: 8 euro


PUBLIEKE KUNST, PUBLIEKE RUIMTE
Plaatsen waar iedereen toegang toe heeft en waar het openbare leven zich afspeelt, oefenen een artistieke aantrekkingskracht uit. Logisch, want het zijn de beste plekken om betekenisvolle beelden te laten spreken met een divers publiek. Hoe gaan we vandaag om met de openbare ruimte? Welke antwoorden bieden beeldende kunstenaars met hun werk? We zoeken het uit tijdens de atelierbezoeken van dit najaar.