KRIS MARTIN

atelierbezoek | Oudenaarde | 19 december 2015
Kris Martin (1972) studeerde architectuur, maar werd uiteindelijk conceptueel kunstenaar. In zijn werk onderzoekt hij de spanning tussen ervaring en wijsheid, tussen leven en dood. Steeds tracht hij ervaringen om te zetten in een universeel beeld. Daarbij vormen de tijd en het lot van de mens belangrijke leidmotieven.

Martin stelt sinds 2001 tentoon, vooral internationaal. In België toonde de expo ‘De Zee’ zijn ‘Altar’. Samen met Jan Hoet junior zette hij deze lente de kunstmanifestatie ‘Pass’ op in de Vlaamse Ardennen. Dit atelierbezoek vindt plaats in bronsgieterij Art Casting, waar hij regelmatig mee samenwerkt.


Wanneer: zaterdag 19 december 2015, 10-12u

Waar: Oudenaarde

Prijs: 15 euro

 

PUBLIEKE KUNST, PUBLIEKE RUIMTE
Plaatsen waar iedereen toegang toe heeft en waar het openbare leven zich afspeelt, oefenen een artistieke aantrekkingskracht uit. Logisch, want het zijn de beste plekken om betekenisvolle beelden te laten spreken met een divers publiek. Hoe gaan we vandaag om met de openbare ruimte? Welke antwoorden bieden beeldende kunstenaars met hun werk? We zoeken het uit tijdens de atelierbezoeken van dit najaar.