CINDY WRIGHT - VOLZET

Schilderkunst van nu

atelierbezoek | Antwerpen | 27 februari 2016
Bijna hyperrealistisch zijn ze, de monumentale portretten en stillevens die Cindy Wright maakt. Haar olieverfschilderijen lijken bijna foto’s, met duidelijk afgeknipte composities en een intense belichting van het onderwerp. En toch. Wie tijdens dit atelierbezoek goed naar de doeken kijkt, zal zien hoe schildertechnisch verfijnd ze zijn en hoe indrukwekkend het kleurgebruik is. Dit atelierbezoek is volzet.

Met haar werk plaatst Cindy Wright zich in een traditie binnen de schilderkunst die de wereld rondom zich wil begrijpen en interpreteren. Daarbij is het motief van vanitas, vergankelijkheid, duidelijk aanwezig, net als een vorm van steriele afstandelijkheid, soms in contrast met een emotioneel thema. Tegelijkertijd schildert Wright zeer hedendaags: geen geïdealiseerde gladde perfectie, maar duidelijke texturen waar de toets duidelijk in te zien is. Ze streeft ernaar het tastbare in het beeld weer te geven, ‘de foto in het schilderij’. Zo balanceert haar werk op het snijvlak tussen figuratie en abstractie, tussen werkelijkheid en interpretatie, tussen aantrekken en afstoten.

Wanneer: zaterdag 27 februari, 14-16u

Waar: Antwerpen

Prijs: 8 euro

SCHILDERKUNST VAN NU
Een blik op enkele hedendaagse schilderspraktijken
Hoe beleven hedendaagse schilders de actie van het schilderen, de balans tussen figuratie en abstractie, de keuze voor bepaalde materialen, dragers, technieken, textuur, thema’s en de uitwerking van deze thema’s? Hoe komen ze telkens weer tot een eigen oplossing? 
Tijdens deze reeks atelierbezoeken maken we kennis met verschillende kunstenaars, die elk vanuit hun eigen invalshoek een heel eigen beeldtaal ontwikkelen.


Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer