Hugo Voeten

VOLZET

atelierbezoek | Herentals en Geel | 17 september 2016
De Collectie Hugo Voeten is een unieke combinatie van Belgische en internationale kunst. Op dit ogenblik telt de collectie meer dan 1700 kunstwerken, verzameld over een tijdspanne van meer dan 40 jaar. De kunstwerken zijn tentoongesteld in Herentals en Geel.

ART CENTER HUGO VOETEN
Het Art Center in Herentals opende in 2012 zijn deuren en bevindt zich in een oude graanfabriek aan de oever van het Kempisch kanaal in Herentals. In dit indrukwekkende gebouw zijn 700 kunstwerken van de Collectie Hugo Voeten ondergebracht. Die collectie omvat werk van moderne kunstenaars zoals Constant Permeke, Auguste Rodin, Félicien Rops en Leon Spilliaert en hedendaagse kunstenaars zoals Thierry De Cordier, Wim
Delvoye en Antoni Tàpies. Maar de collectie beschikt over nog een grote troef: de grootste verzameling Bulgaarse kunst buiten de landsgrenzen van Bulgarije. Met werk van gerenommeerde kunstenaars als Christo, Emil Popov en Nedko Solakov.

BEELDENTUIN
In de private beeldentuin in Geel, een terrein van 15 hectare, staan niet minder dan 160 beelden van meer dan 35 kunstenaars. Sommige van deze kunstwerken zijn speciaal op maat van dit sculpturenpark gecreëerd en vormen zo een symbiose met het landschap. In de beeldentuin zijn kunstwerken te zien van Wim Delvoye, Novello Finotti, Panamarenko en vele anderen. Meer dan 20 beeldhouwwerken van Arno Breker werpen een
indrukwekkend licht op het leven en werk van deze Duitse kunstenaar.

In de voormiddag bezoeken we Art Center Hugo Voeten, in de namiddag trekken we naar de beeldentuin in Geel. Deze twee bezoeken vullen elkaar mooi aan en geven een goed zicht op de hele collectie.

Opgelet: Om praktische redenen is het NIET mogelijk slechts voor één van beide bezoeken in te schrijven.
Verplaatsing met eigen vervoer of via carpooling.

WANNEER: ZATERDAG 17 SEPTEMBER, 10U3016U
WAAR: HERENTALS EN GEEL
PRIJS: 14 EURO VOOR BEIDE BEZOEKEN

België is rijk aan private kunstverzamelingen. Bovendien komen collectioneurs steeds vaker naar buiten met hun collectie. Ze tonen hun verzameling in hoogstaande tentoonstellingen en presentatieruimtes die hun naam dragen. 
Dit najaar bezoeken we een aantal private initiatieven en ontdekken we het verhaal achter de verzamelaar en zijn collectie. Van waaruit zijn de verzamelingen gegroeid, wat is hun focus, hoe evolueren ze en welke plaats nemen ze in binnen de kunstwereld?