Kunsthuis FIBAC

atelierbezoek | Antwerpen (Berchem) | 4 december 2016
FIBAC staat voor Filips and Ingrid Belgian Art Center en is een kunsthuis dat in 2014 de deuren opende. Initiatiefnemers en kunstverzamelaars Ingrid en Filips De Ferm tonen er hun priv├ęcollectie met voornamelijk Belgische, abstracte werken van de laatste 100 jaar. Architecten Swijzen en Bastijns toverden de voormalige parochiefeestzaal om tot een prachtig pand.

Er is werk te zien van modernisten als Marthe Donas en Victor Servranckx en abstractie van de hand van Filip Tas, Marc Verstockt en Walter Leblanc. De hedendaagse kunst is vertegenwoordigd door Bernd Lohaus, Dirk Braeckman en Koen van den Broek.
Kunstverzamelaar Filips De Ferm is onze gastheer. Hij vertelt ons het verhaal achter zijn kunstcollectie. Inez Dechamps zal ons die dag rondleiden in het Kunsthuis.

WANNEER: ZONDAG 4 DECEMBER OM 10U30
WAAR: ANTWERPEN BERCHEM
PRIJS: 10 EURO


België is rijk aan private kunstverzamelingen. Bovendien komen collectioneurs steeds vaker naar buiten met hun collectie. Ze tonen hun verzameling in hoogstaande tentoonstellingen en presentatieruimtes die hun naam dragen. 
Dit najaar bezoeken we een aantal private initiatieven en ontdekken we het verhaal achter de verzamelaar en zijn collectie. Van waaruit zijn de verzamelingen gegroeid, wat is hun focus, hoe evolueren ze en welke plaats nemen ze in binnen de kunstwereld?