EVA MOUTON EN BERT DE GEYTER | VOLZET!

Bezoeken voorjaar 2017: TIJD VOOR INTERACTIE

atelierbezoek | Gent | 25 maart 2017
Eva Mouton en Bert De Geyter hebben als koppel zeer complementaire passies. Eva is bekend van haar wekelijkse getekende column ‘Eva’s Gedacht’ in De Standaard Magazine. Bert is beeldend kunstenaar. Begin 2016 richtten ze Studio SOSO op. Daarin benutten ze optimaal elkaars kennis en talent.


Eva werkt als illustrator voor boeken, maakt ze reclamecampagnes, muur- en raamtekeningen en werkt ze in opdracht van bedrijven en particulieren. Ze verkoopt in haar webshop stoffen, prints, sweaters, boeken en nog veel meer. Een app met haar tekeningen als decoratie voor foto’s doet het ontzettend goed.

Haar vriend Bert is beeldend kunstenaar. Hij creëert tekeningen, maquettes, installaties en kleine en grote sculpturen. Maar dat is niet alles. Muziek is een cruciaal aspect in zijn werk. Niet verwonderlijk dus dat hij ook radiomaker is, ontwerper en vormgever en niet bang om de grijze zones daar tussen te ontdekken. Als voormalig leading man van het TUMULTINGENT-festival liet hij vier edities lang duizenden bezoekers cultuur opsnuiven. 

Begin 2016 richtten Eva en Bert Studio SOSO op, hun eigen bedrijfje (vernoemd naar de poes des huizes en dus directrice Soso). Daarin benutten ze optimaal elkaars kennis en talent. Zo maakten ze samen al campagnes voor Zespri, de Gezinsbond, Toerisme Oostende, Stad Gent en creëerden ze De Standaard-festivalstand en tal van andere projecten. Eén ding is zeker: in de Abrikoosstraat in Gent worden straffe plannen gesmeed. Een aanrader dus.

WANNEER: ZATERDAG 25 MAART OM 14U 
WAAR: GENT
PRIJS: 8 EURO

BEZOEKEN VOORJAAR 2017: TIJD VOOR INTERACTIE!
Samenwerkingen tussen kunstenaars zijn van alle tijden. Toch mogen we de laatste jaren van een opvallende tendens waarbij kunstenaars ideeën uitwisselen, samen aan de slag gaan of een collectief vormen. Tijdens zes bezoeken bekijken we welke vormen deze samenwerkingen zoal kunnen aannemen. Ze komen samen naar aanleiding van een project, een gezamenlijke tentoonstelling, een gedeelde ruimte of een gedeelde focus. De rode draad bij de bezoeken dit voorjaar: connectie, beïnvloeding en interactie.

(Foto: Eva Mouton)