TINKA PITTOORS EN KRIS FIERENS

Bezoeken voorjaar 2017: TIJD VOOR INTERACTIE

atelierbezoek | Hoevenen | 7 mei 2017
Tinka Pittoors en Kris Fierens namen enkele jaren geleden hun intrek in een oude kopergieterij in Hoevenen. Dit koppel houdt hun beeldend werk strikt gescheiden, ze hebben dan ook elk hun eigen atelier in het indrukwekkende gebouw. Daar is echter nog voldoende ruimte over om volk te ontvangen, wat ze dan ook graag en vaak doen.


‘Tinka Pittoors creëert haar werk in situ door kant-en-klare objecten te herassembleren tot frisse en verrassende vormen. Frivole alledaagse gebruiksvoorwerpen (sponsen, toiletpapier, kranten,  wasknijpers, plastic fruit, elektrische kabels, …) worden uitgehuwelijkt aan elementen van eigen makelij en verworden tot een poëtisch, incongruent landschap.
Kris Fierens begint niet vanuit een beeld, een idee, een object of een concept, hij vertrekt vanuit een nooit te herhalen combinatie van het gestuele, het emotionele en het onderbewuste. Dat is de essentie van het werk van Kris Fierens: de kracht en de schoonheid van een beweging, als een culminatiepunt van een denkproces dat niet met woorden te ontleden valt.’
(Marc Ruyters)

WANNEER: ZONDAG 7 MEI OM 14U
WAAR: HOEVENEN
PRIJS: 8 EURO

BEZOEKEN VOORJAAR 2017: TIJD VOOR INTERACTIE!
Samenwerkingen tussen kunstenaars zijn van alle tijden. Toch mogen we de laatste jaren van een opvallende tendens waarbij kunstenaars ideeën uitwisselen, samen aan de slag gaan of een collectief vormen. Tijdens zes bezoeken bekijken we welke vormen deze samenwerkingen zoal kunnen aannemen. Ze komen samen naar aanleiding van een project, een gezamenlijke tentoonstelling, een gedeelde ruimte of een gedeelde focus. De rode draad bij de bezoeken dit voorjaar: connectie, beïnvloeding en interactie.

(Foto: Ringo Gomez-Jorge)