RENIERE EN DEPLA

Bezoeken voorjaar 2017: TIJD VOOR INTERACTIE

atelierbezoek | Watou | 22 april 2017
Paul Reniere en Martine Depla vormen een kunstenaarsduo, dat zich toelegt op schilderen met acrylverf op doek en paneel. Hun gezamenlijke kunstenaarscarrière startte in 1995. Sindsdien komen ze als ‘Reniere & Depla’ met werk naar buiten. Daarbij maken ze geen onderscheid meer wie welk werk geschilderd heeft.


Paul Reniere en Martine Depla werken afwisselend in hun atelier in Autun, in de Franse Bourgogne en in hun atelier in een afgelegen, oude boerderij in Watou.

Kunstcriticus Hans Theys schreef over de unieke manier waarop het licht meestal een rol speelt in hun werk het volgende: ‘Een van de meest frapperende kenmerken van deze schilderijen is de manier waarop het licht meestal lijkt op te doemen uit de diepte. Vaak wordt onze kijk op de opgeroepen werkelijkheid meteen geblokkeerd door muren. Maar het zijn natuurlijke geen echte muren. Niet alleen omdat ze geschilderd zijn, maar ook omdat ze zich voordoen als een wijkend, poreus oppervlak dat langzaam wordt aangetast door duizenden accidenten.’

WANNEER: ZATERDAG 22 APRIL OM 14U
WAAR: WATOU
PRIJS: 8 EURO

BEZOEKEN VOORJAAR 2017: TIJD VOOR INTERACTIE!
Samenwerkingen tussen kunstenaars zijn van alle tijden. Toch mogen we de laatste jaren van een opvallende tendens waarbij kunstenaars ideeën uitwisselen, samen aan de slag gaan of een collectief vormen. Tijdens zes bezoeken bekijken we welke vormen deze samenwerkingen zoal kunnen aannemen. Ze komen samen naar aanleiding van een project, een gezamenlijke tentoonstelling, een gedeelde ruimte of een gedeelde focus. De rode draad bij de bezoeken dit voorjaar: connectie, beïnvloeding en interactie.

(Foto: Karin Borghouts)