NAOMI KERKHOVE - VOLZET!

Bezoeken najaar 2017: MATERIE

atelierbezoek | Gent | 3 september 2017
Naomi Kerkhove studeerde Multimediale Vormgeving aan het KASK in Gent. Ze creëert een zwart-wituniversum met textiel, naald en draad. Het resultaat is een poëtische miniatuurwereld met bevreemdende landschappen waar figuren in ronddolen.

Met behulp van film en performance wekt ze de mensen, huizen, bomen en straten door middel van draadjes tot leven. ‘Als de wereld klein is, is die beter hanteerbaar’, vertelt ze. ‘In mijn miniatuurwereld kan ik zelf kiezen wat ik uitvergroot en hoe ik de dingen ten opzichte van elkaar plaats. De verwondering komt dan vanzelf.’

Zo bouwt Naomi aan een oeuvre waar strip, film, textielontwerp en performance elkaar kruisen. Goed voor een atelierbezoek om nu al naar uit te kijken. 

WANNEER: ZONDAG 3 SEPTEMBER OM 14U
WAAR: GENT
PRIJS: 8 EURO


BEZOEKEN NAJAAR 2017: MATERIE

ma·te·rie (de; v; meervoud: materiën, materies); 1. (grond)stof; 2. onderwerp (om over te spreken, te schrijven).

In de kunst is materie niet enkel de grondstof waarmee een kunstenaar aan de slag gaat. Vaak brengt het een belangrijke bijdrage aan de betekenis of het onderwerp van het werk. Meer nog, voor heel wat kunstenaars vormt de materie het onderwerp zelf.

Elk materiaal heeft eigen kenmerken en vormt zo ook eigen uitdagingen. Of het nu om glaskunst, textiel, beeldhouwkunst, metaal- of houtbewerking gaat: het materiaal gedraagt zich niet altijd zoals een kunstenaar wil. Maar de barrières die een kunstenaar moet overwinnen om de materie te beheersen maken de artistieke zoektocht net verrassend en zinvol.

Tijdens de atelierbezoeken maken we kennis met verschillende kunstenaars die materie centraal zetten in hun werk. Ze tonen hun creatieproces, van idee tot realisatie, van materie tot kunst.


(Foto: Bram Tack)