GRIET DOBBELS EN FRANK DEPOORTER

Bezoeken voorjaar 2018: LANDSCHAP

atelierbezoek | Veurne | 6 januari 2018
Griet Dobbels en Frank Depoorter leiden ons rond op hun expo’s in EMERGENTgalerie, een plaats voor hedendaagse kunst in Veurne. In de mooie museale setting krijg je informatie uit eerste hand over het ontstaan van de werken en de visies die eraan ten grondslag liggen.

In haar solotentoonstelling ‘Hoger Lager’ toont Griet Dobbels (1964) nieuw werk. Je ontdekt het resultaat van haar deelname aan de kunsthappening Montedellarte in de Italiaanse Alpen. Ook Clay Front, een installatie die ontstaan is op de frontlijn van de Groote Oorlog, krijg je op deze expo te zien. Op 10 slagvelden haalde Dobbels klei naar boven. Waren er nog menselijke resten aanwezig? Griet Dobbels reikt op verschillende manieren een venster op het landschap aan.

Frank Depoorter zet landschappelijke ervaringen om in kunst. Het kunstwerk komt tot stand in het atelier. Er is dus, onvermijdelijk, een afstand tussen tijd en ruimte, tussen buiten en binnen, tussen de landschappelijke ervaring en de kunst. Wat gebeurt daar, in die tussentijd en -ruimte? Hoe kleurt dit de creatie? Deze vragen staan centraal in zijn expo ‘Zijlicht’.

WANNEER: zaterdag 6 januari 2018 om 14u
WAAR: Veurne
PRIJS: 8 euro


BEZOEKEN VOORJAAR 2018: LANDSCHAP
We zien de wereld in sneltempo veranderen. Het klimaat wijzigt en de ecologische problematiek staat hoog op de agenda. Ook het landschap ondergaat veranderingen. Hoe weerspiegelt zich dat in de praktijk van kunstenaars? Hoe kan 21e eeuwse landschapskunst eruit zien? In het voorjaar van 2018
ontmoeten we kunstenaars die werken rond dit actuele thema. 
Griet Dobbels, performance, hoogtelijn wandeling Montedellarte, 1 oktober 2017, Biella Italië. Foto: Griet Dobbels


Frank Depoorter, Voorkamer nr.2, 2016.