KATHLEEN VINCK

BEZOEKEN VOORJAAR 2019: IN OPDRACHT

atelierbezoek | Antwerpen | 12 januari 2019
Katleen Vinck (°1976) verbindt in haar werk karakteristieken van sculptuur, architectuur en scenografie met elkaar. Ze volgde dan ook opleidingen in architectuur, kunst en scenografie. Ze maakt vaak gebruik van driedimensionale objecten die verwijzen naar schaalmodellen, maar eerder functioneren als op zichzelf staande ‘denkmodellen’.

Katleen Vinck is sinds 2010 verbonden aan de Antwerpse galerie Base-Alpha en maakte werken in opdracht voor Into Nature, de biënnale van Drenthe, de gemeente Dilbeek en de stad Ninove. Naast haar autonome werk, werkt ze ook samen met choreografen als Marc Vanrunxt en Jan Martens. Voor Marc Vanrunxt creëerde ze verschillende installaties, zowel op locatie als in de theaterzaal. Momenteel werkt ze samen met Vanrunxt en Martens aan ‘lostmovements’, een voorstelling die eind januari 2019 in première gaat in de Singel.

Katleen Vinck woont en werkt sinds 2010 in het voormalige onderstation van de elektriciteitscentrale in Antwerpen-Noord. Deze 100 jaar oude, monumentale ruimte sluit perfect aan bij de geest van haar werk en is op zich al zeker een bezoek waard.

WANNEER: ZATERDAG 12 JANUARI OM 11 U
WAAR: ANTWERPEN
PRIJS: 8 EURO

BEZOEKEN VOORJAAR 2019: IN OPDRACHT

Een kunstenaar maakt werk op eigen initiatief en vanuit persoonlijke motieven. Of krijgt een opdracht en gaat daarmee aan de slag. Hoe verhouden deze twee zich tot elkaar, het vrije werk en het werk in opdracht? Op welke manier kunnen zij elkaar versterken, beïnvloeden? Wat zijn de specifieke uitdagingen, kansen en ervaringen van het werken in opdracht?

We bezoeken een aantal beeldend kunstenaars die regelmatig werk in opdracht maken. Zij vertellen op welke manier ze dit aanpakken en lichten een aantal van deze projecten toe. Ook een bezoek bij een designer(studio) mag niet ontbreken, want toegepaste kunst wordt bij uitstek in opdracht gemaakt.log in om in te schrijven