Manor Grunewald

Rondleiding door de kunstenaar

atelierbezoek | 28 januari 2012
Manor Grunewald werd in 2011 geselecteerd voor de Prijs Jonge Belgische Schilderkunst en presenteert onder de titel I always wanted to be David Copperfield, but I turned out to be a painter een solotentoonstelling in de Galerie Fortlaan 17 te Gent. Op de slotdag van de expo leidt hij ons rond en laat ons kennismaken met recent werk.

Het oeuvre van Manor Grunewald (°1983) bestaat hoofdzakelijk uit tekeningen en schilderijen. Hij zoekt daarbij telkens naar manieren om de beperkingen van een doek te overstijgen. Daarvoor kan hij duidelijk putten uit zijn ervaring als voormalig graffitikunstenaar. De bronnen die hij aanboort zijn onbeperkt en gaan van krantenknipsels en strips tot geïllustreerde collages. Het resultaat is geen eenduidig beeld, maar een vat vol mogelijkheden en sfeer.

Wanneer je zijn werk bekijkt, lijken de structurele elementen verscholen te zitten achter verschillende verflagen die eerder de ambitie hebben elkaar af te breken dan mee te helpen opbouwen. Maar niets is wat het lijkt. Het werk van Grunewald is boven alles een zoektocht naar structuur, evenwicht en harmonie.

Wanneer: 28 januari 2012, 16u
Waar: Gent
Prijs: 8 euro