KUNSTENAARSHUIS PANAMARENKO (april)

atelierbezoek | Antwerpen | 8 april 2014
Zeven jaar geleden schonk dromer-kunstenaar Panamarenko zijn huis met atelier aan het M HKA. Na jaren van inventariseren, renoveren en herinrichten is het Panamarenkohuis sinds juni 2013 toegankelijk voor kleine groepjes geïnteresseerden. KUNSTWERKT heeft dit voorjaar opnieuw 5 exclusieve bezoeken aan het Panamarenkohuis vastgelegd. Per bezoekdag worden slechts 8 mensen toegelaten!

Een museum mocht het Panamarenkohuis in geen geval worden, vond M HKA-directeur Bart De Baere. ‘Biekorfstraat 2' noemt hij een totaalkunstwerk. “Wat hier bewaard wordt, is de inboedel van een kunstenaarsleven, een laboratorium. Je krijgt zicht op wat Panamarenko fascineerde en inspireerde, hoe hij dingen uitprobeerde. Misschien is het wel een van de belangrijkste kunstwerken die hij nalaat.”

De gelijkvloerse en eerste verdieping zijn min of meer intact gebleven. Op de tweede verdieping zijn kantoren ingericht voor het Panamarenko-collectief. De zolderkamer voert naar een werk dat Panamarenko bedacht samen met architect Luc Deleu. Een 6 meter hoog helikopterplatform, als levend bewijs dat je vanuit de Seefhoek de wereld kan verkennen.

WANNEER: dinsdag 8 april 2014, 14u

WAAR: Antwerpen

PRIJS: 20 euro

EXTRA: Per bezoekdag worden slechts 8 mensen toegelaten. Je mag binnen geen foto’s maken.

Het is een huis met veel trappen, zonder lift.

 

[Foto: © Wim Van Eesbeek]