Het verborgen werk

cursus/workshop | Borgloon | 25 november tot 9 december 2012
KUNSTWERKT presenteert in samenwerking met Z33 en Pentagoon Academie Borgloon 'Het verborgen werk'.

Een groep kunstenaars werkte onder begeleiding van Herman Maes. Geïnspireerd op een fictieve ruimte in de regio Haspengouw ontwikkelden ze ideeën, voorstudies en deze tentoonstelling.

Een kunstwerk is het eindproduct van een creatieproces: keuzes zijn gemaakt, twijfels overwonnen, fouten zijn gewist. Het (kunst)werk is af en verhult daarmee het werk dat eraan vooraf ging.

De tentoonstelling ‘Het verborgen werk’ is gewijd aan dit creatieproces. De tentoongestelde werken zijn geen eindproducten. Het zijn ideeën en voorstudies, die inzicht bieden in de achterliggende drijfveren van de kunstenaar.

Een groep niet-professionele kunstenaars werkte onder begeleiding van Herman Maes. Geïnspireerd op een fictieve ruimte in de regio Haspengouw ontwikkelden ze ideeën, voorstudies en deze tentoonstelling.

De workshop maakt deel uit van het kunstproject PIT, dat Z33 – huis voor actuele kunst opzette in de open ruimte van Borgloon-Heers. ‘Het Verborgen werk’ werd gerealiseerd door KUNSTWERKT in samenwerking met Pentagoon Academie Borgloon en Z33.

Deelnemende kunstenaars:  Brenda Ailola, Isabelle Crombez, Frans Daels; Deborah De Haes, Luc Gielis, Joep Gosen,  Johan Govaerts,  Hans Maes,  Joke Timmermans, Rob Timmermans, Patrick Vandeput, Eddy Vandenbossche

Begeleider: Herman Maes

Deelnemende kunstenaars:  Brenda Ailola, Isabelle Crombez, Frans Daels, Deborah De Haes, Luc Gielis, Joep Gosen,  Johan Govaerts,  Hans Maes,  Joke Timmermans, Rob Timmermans, Patrick Vandeput, Eddy Vandenbossche

OPENING

Wanneer: 25 november 2012 om 11u tot 17u

DE TENTOONSTELLING IS HELAAS VOORBIJ, MAAR WORDT HERNOM

Wanneer: 1, 2, 8 en 9 december van 14u tot 18u

Waar: Stoomstroopfabriek, stationstraat 54, Borgloon

 

www.kunstwerkt.be

www.z33.be

www.kunstinlimburg.be

www.pentagoon.be