KUNST NU. OF NOOIT.

ONTDEK DE WERELD VAN DE ACTUELE KUNST - VOLZET!

cursus/workshop | 1 februari tot 30 juni 2014
Dit vormingstraject neemt je mee op zoektocht naar wat hedendaagse kunstenaars te vertellen hebben, naar wat hun werk te bieden heeft in een wereld in crisis. Geen voorgekauwde koek van voor- of tegenstanders, zelf nadenken is hier de boodschap. Na een inleiding over hoe je kán kijken, niet hoe je móet kijken, gaan we nadenken, discussiëren, meningen toetsen aan kunstwerken.

Dan volgt de verkenning bij drie kunstinstellingen: Deweer Gallery in Otegem, Netwerk in Aalst en Verbeke Art Foundation in Kemzeke. We luisteren naar een galeriehouder, een organisator en een verzamelaar. Je wordt ondergedompeld in hun wereld, je kijkt, voelt en vraagt vrijuit.

We eindigen onze reis in S.M.A.K, de Gentse tempel van de hedendaagse kunst. We kijken waar dit parcours ons gebracht heeft en keren terug naar onze beginvragen: wat is kunst voor mij? Hoe ga ik om met hedendaagse kunst? Wat heeft actuele kunst te betekenen?

Je kan inschrijven voor het volledige parcours (alle onderdelen, 6 activiteiten) of voor een kort parcours (3 van de 6 activiteiten).

Het volledige parcours: 94 euro / 85 euro voor abonnees van KUNSTLETTERS.
Het korte parcours: 46 euro / 42 euro voor abonnees van KUNSTLETTERS.
Werkzoekenden of mensen met Omnio-statuut krijgen eveneens een korting.

Het volledige programma en meer info vind je HIER

Inschrijven kan HIER

Een initiatief van Vormingplus in samenwerking met KUNSTWERKT.