Kunst in de natuur / Fotografeer je werk in situ

cursus/workshop | van 24 tot 25 augustus 2012
KUNSTWERK[t] organiseert samen met Art Bokrijk gedurende twee dagen een workshop Kunst in de natuur. We trekken de natuur in, laten ons inspireren door de groene omgeving van Bokrijk. Elk werk is een afdruk van het menselijk ingrijpen in de natuur, van intiem-po√ętisch tot speels-monumentaal. De kunst verovert tijdelijk het landschap. Het is een ecologisch kunstproject: er wordt enkel gewerkt met natuurlijke, biologische materialen. Het werk is vergankelijk en wordt door de natuur langzaam terug in haar schoot opgenomen.

KUNSTWERK[t] organiseert samen met Art Bokrijk gedurende twee dagen een workshop Kunst in de natuur. We trekken de natuur in, laten ons inspireren door de groene omgeving van Bokrijk. Elk werk is een afdruk van het menselijk ingrijpen in de natuur, van intiem-poëtisch tot speels-monumentaal. De kunst verovert tijdelijk het landschap. 

Het is een ecologisch kunstproject: er wordt enkel gewerkt met natuurlijke, biologische materialen. Het werk is vergankelijk en wordt door de natuur langzaam terug in haar schoot opgenomen.

Workshop 1: Kunst in de natuur
Begeleiding: Veerle Achten 
vrijdag: 10u-17u + zaterdag: 10u-12u 
° uitleg over ‘land-art' en ‘kunst in de natuur' 
° brainstormsessie
° bespreken van ideeën/ ontwerpmogelijkheden, bepalen van locatie van elk werk.
° praktische uitvoering van het werk.

Workshop 2: Fotografeer je werk in situ
Begeleiding:  Reinhart De Grendel
zaterdag: 13u30-17u
Aangezien je tijdens deze tweedaagse workshop vergankelijke kunstvoorwerpen maakt, is het belangrijk om een goede foto te maken die op een correcte manier je kunstwerk vastlegt.

Wanneer: vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus 2012, 10-17u
Waar: in en rond het domein van Bokrijk, Genk
Prijs: 50 euro