SABIEN CLEMENT - Volzet!

BEZOEKEN VOORJAAR 2019: IN OPDRACHT

atelierbezoek | 24 februari 2019
In het atelier van Sabien Clement hangen de muren vol met kleur en inspiratie. De kasten liggen vol met eigen creaties en de tekentafels zijn bezaaid zijn met groeiend emotioneel persoonlijk werk. Als illustrator werkt Sabien bijna altijd volgens opdracht. Ze krijgt een thema aangereikt en daarbinnen creëert ze haar eigen vrijheid en beeldentaal. Maar ze voelt ook de noodzaak om zichzelf ‘opdrachten’ te geven. Samen met schrijfster Mieke Versyp werkt Sabien momenteel aan een graphic novel. Ze gingen samen dit engagement aan. Zo wordt ook dit een opdracht met bepaalde afspraken.

JONAS VANSTEENKISTE

BEZOEKEN VOORJAAR 2019: IN OPDRACHT

atelierbezoek | 17 maart 2019
In het werk van Jonas Vansteenkiste speelt architectuur een belangrijke rol. Hij maakt gebruik van sculpturen, foto’s, tekeningen, installaties of video, om plaatsen te creëren of situaties te scheppen die je kan omschrijven als 'mentale ruimtes'. Samen met Veerle Michiels stelt hij, in opdracht of op uitnodiging, interventies voor, die in dialoog gaan met een plek. Hij is ook als curator actief en krijgt vaak de opdracht om met een thematiek aan de slag te gaan en daarrond een boeiende tentoonstelling te ontwikkelen. Momenteel werkt hij, op vraag van de stad Menen, aan het vooronderzoek voor een expo over stad en urbanisatie.

BART LODEWIJKS

BEZOEKEN VOORJAAR 2019: IN OPDRACHT

atelierbezoek | 28 april 2019
Negentien jaar geleden begon Bart Lodewijks aan een krijttekening die rond de wereld loopt: op straat, op muren en rotswanden, op gevels van huizen, ziekenhuizen, gebeds- en tentoonstellings-ruimtes. De tekening verspringt en verbindt plekken met elkaar, slaat plekken over en is nooit af. Vandaar dat Bart spreekt over één enkele tekening. In publicaties, films, lezingen en voorstellingen vertelt hij over de sympathie, maar ook over de weerstand die zijn werk oproept. Bart werkt heel 2019 vanuit de bedevaartkapel in Kerselare. Daar treffen we elkaar. Bart zal er, naast zijn werk in de kapel, ook zijn andere projecten toelichten.

EDUARD SCHNEIDER a.k.a. EDSNOR

BEZOEKEN VOORJAAR 2019: IN OPDRACHT

atelierbezoek | 26 mei 2019
Edouard Schneider a.k.A. Edsnor is grafisch en typografisch kunstenaar en maakt zowel werk in opdracht als vrij werk. Onmiddellijk na het afronden van zijn studies in 2017 begon hij zijn eigen studio in Gent. Als Edsnor werkt hij met een focus op geometrie, abstracte optische kunst en speelse typografie. In zijn unieke stijl ontwikkelt hij zijn eigen vormentaal die ver van de commerciële vormgeving ligt. Binnenkort opent hij Studio Letterlik, een grafisch en digitaal bureau. Hoewel hij vrij kiest in de opdrachten die hij aanneemt en het vertrouwen van zijn klanten hem voldoening geeft, is zijn vrij werk voor hem erg belangrijk.

JOKE RAES

BEZOEKEN VOORJAAR 2019: IN OPDRACHT

atelierbezoek | 16 juni 2019
De tekeningen, sculpturen en installaties van Joke Raes ontstaan schijnbaar moeiteloos, maar duizelen van de detaillering. De fantasievolle botanische vormen die Joke tekent, lasert, kleit, breit en assembleert nemen een prominente plaats in. Joke Raes werkte een aantal jaren in het theater als performer en vormgever, maar vond gaandeweg haar plaats in de beeldende kunst. Als laureaat van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Gent stelt ze tentoon in België en ver daarbuiten. In 2017 realiseerde ze een eerste grote opdracht in de openbare ruimte voor het Algemeen Ziekenhuis Alma in Eeklo. In 2018/2019 werkt ze aan een nieuwe kunstopdracht voor het cultuurcentrum Destelheide in Dworp.