LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Irène Philips

Tekeningen, schilderijen, beelden en Open Atelier

expo | Oostende | 15 juni 2014 tot 31 mei 2015
Vanaf 15 juni 2014 vind je op de eerste verdieping van het gerestaureerde Art Nouveau pand een open atelier en permanent werk van Irène Philips. Meer info: www.irenephilips.be Volg al onze activiteiten op: www.facebook.com/medusaarts

Irène Philips geboren in 1964 te Watermaal-Bosvoorde leeft tussen Tervuren, Moeskroen waar ze les geeft aan de Academie van Schone Kunsten en Oostende. Haar twee- en drie dimensionele werken, van het minimale tot het monumentale, worden bevolkt door man- en vrouwfiguren. 

Zij vertalen op een poëtische wijze zowel zachte, intieme, meditatieve gebeurtenissen als harde episodes uit het leven. Deze personages zijn acteurs die verschillende rollen spelen geïnspireerd op onze kwetsbare en tegenstrijdige maatschappij.

De thema’s die regelmatig aan bod komen in haar werk zijn: de hedendaagse evolutie van de man / vrouw relatie, de relatie mens / natuur, de overbevolking, het geloof,…

In 2012 begint ze met haar figuren het ontwerp voor een alfabet.

Zij illustreerde oa. ‘Holoversum’ van Claude van de Berge verschenen bij Uitgeverij P uit Leuven in 2007 en ‘Sérénade’ van André Doms verschenen bij uitgeverij L’herbe qui tremble uit Parijs in 2013.

Meer info: www.irenephilips.be en www.facebook.com/medusaarts