LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Coming People 2014

expo | Gent | 21 juni tot 14 september 2014
http://www.smak.be
S.M.A.K. en de Vrienden v/h S.M.A.K. organiseren terug ‘Coming People 2014’, een tweejaarlijkse tentoonstelling en wedstrijd met werk van kunstenaars die pas zijn afgestudeerd aan een Belgische kunsthogeschool. Aan één van de deelnemende kunstenaars wordt de Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. toegekend. Deze prijs omvat een geldsom van 5000 euro.

Ondanks heel wat geweldige initiatieven voor jonge kunstenaars, blijft het moeilijk voor pas afgestudeerden om door te stromen naar het kunstenveld. Veel bewegingen blijven underground en de organisatoren kiezen vaak voor kunstenaars die al een aantal jaren actief zijn. S.M.A.K. wil zich toeleggen op een selectie van kunstenaars die nog maar pas zijn afgestudeerd maar al over voldoende maturiteit beschikken om deel uit te maken van een institutioneel platform. Op die manier wil ‘Coming People’ een brug creëren tussen het academische en het professionele domein.

De selectie van de kunstenaars gebeurt op een inhoudelijk onderbouwde manier door een internationale jury met onder andere Lorenzo Benedetti (directeur De Appel, Amsterdam), Martin Germann (senior curator S.M.A.K.) en Hilde Teerlinck (directeur FRAC Nord-Pas de Calais, Dunkerque). De jury maakt een keuze aan de hand van de portfolio’s van de pas afgestudeerden. De kunstenaars worden door de curatoren vervolgens professioneel begeleid op vlak van presentatie en omkadering, met het oog op een volwaardige, museale groepstentoonstelling.