LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Lessenreeks Modeltekenen

cursus/workshop | Vaalbeek | 25 maart tot 10 juni 2015
http://www.prosperos.be
De lessenreeks modeltekenen bestaat uit 10 lesmomenten op woensdagavond van 19 uur tot 22 uur.

Lesgever/begeleiding? Saskia Steeno

Waar? Atelier Prosperos vzw, Prosperdreef 9, 3054 Vaalbeek (Oud-Heverlee)

Prijs? € 140 (Leden van Prosperos vzw betalen 112 euro.)

Contactwebsite: http://www.prosperos.be

Uitgebreide infotekst

Naakt was en is nog steeds de inspiratiebron bij uitstek voor heel wat kunstenaars. Tekenen naar naaktmodel is dan ook dé manier om je waarneming te verbeteren en aan te scherpen.

Wat kan je verwachten in deze lessenreeks? Het model neemt steeds wisselende houdingen aan. Al tekenend oefenen we op anatomie, verhoudingen, licht en schaduw, perspectief, beweging, lijn, vorm, volume en passen we de belangrijkste verschillende technieken toe. Zowel snelschetsen als uitgewerkte tekeningen komen aan bod, van klein formaat tot levensgrote studies. Het laatste lesuur wordt gewerkt rond een thema waarbij steeds dezelfde pose weerkeert.

In deze lessenreeks staan beginners naast gevorderden. Je hebt dus geen vooropleiding nodig. Ieder werkt volgens eigen techniek en mogelijkheden. Veel goesting om te tekenen is wel een must. De lessen zijn steeds goed onderbouwd en vinden plaats in een goed uitgeruste ruimte.

Model, schildersezels en tekenplanken zijn aanwezig. Tekenmateriaal moet je zelf meebrengen. Gebruikte materialen zijn ondermeer: houtskool, grafiet, pastel, contékrijt, stift, pen en penseel met bister, inkt, aquarel, acrylverf, mengbord en beker of pot voor water.