LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Artistieke textielgroep Et Cetera

Sans Souci

expo | De Panne | 6 december 2014 tot 11 januari 2015
http://www.textielgroepetcetera.be
De zeven textielkunstenaars van 'Et Cetera' interpreteren 'Sans Souci' elk op hun eigen manier. Weven, batikken, vilten, kantklossen, verven ... , met deze vaak eeuwenoude technieken gaan ze op een verfrissende en hedendaagse manier aan de slag. In de tentoonstelling ziet u werk van Lieve Dekeyser, Marleen Haezebrouck, Carine Heyligen, Lieve Jacob, Gerda Standaert, Ann Van Dyck en Veerle Dupont

’ Sans Souci’

Een project van artistieke textielgroep 'Et Cetera'

in het Cultureel Centrum 'De Scharbiellie' van De Panne, van 6 december 2014 tot 11 januari 2015, alle dagen behalve maandag van 14 tot 18 uur behalve 25 en 26 december en 1 januari

 Tijdens de kerstvakantie 2014-2015 is het werk van de leden van 'artistieke textielgroep Et Cetera' te zien in het Cultureel Centrum 'De Scharbiellie' van De Panne. Deze kuststad, vlak bij de Franse grens, baadt in een zorgeloze vakantiesfeer, die de textielkunstenaars graag in hun werk laten terugkomen. Hun keuze voor het thema 'Sans Souci' ligt dan ook voor de hand.

Uit hun uitgebreide oeuvre selecteerden ze werken in het teken van 'Sans Souci' en vulden hun keuze aan met nieuwe creaties. Deze invalshoek resulteert in een speelse, maar daarom niet minder inspirerende tentoonstelling.

Weven, batikken, vilten, kantklossen, verven ... , met deze vaak eeuwenoude technieken gaan de zeven leden van 'Et Cetera' op een verfrissende en hedendaagse  manier aan de slag. De uitdaging om deze ambachten te vertalen naar een hedendaagse beeldtaal is voor hen een voortdurende drijfveer. Nieuwe materialen en technieken en kruisbestuivingen met andere kunstuitingen verruimen voor hen de mogelijkheden van de hedendaagse textielkunst in aanzienlijke mate.

De zeven textielkunstenaars van 'Et Cetera' interpreteren 'Sans Souci' elk op hun eigen manier.  Tijdens het werk, dat vaak heel arbeidsintensief is, zetten ze hun dagelijkse zorgen en beslommeringen opzij om zich met overgave aan aan hun nieuw creaties te wijden.

In de tentoonstelling ziet u werk van Lieve Dekeyser, Marleen Haezebrouck, Carine Heyligen, Lieve Jacob, Gerda Standaert, Ann Van Dyck en Veerle Dupont.

www.textielgroepetcetera.be