LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Tekenen - De basis

cursus/workshop | Vaalbeek | van 4 tot 18 maart 2015
http://www.prosperos.be
De lessenreeks bestaat uit 3 lesmomenten op woensdagavond van 19 uur tot 21 uur.

Tekenen is waarnemen: goed (leren) kijken en weergeven wat je ziet. En natuurlijk baart oefening kunst. Toch zijn er bepaalde basisbeginselen en richtlijnen die een handje kunnen helpen.

Wat kan je verwachten in deze lessenreeks?

Tijdens deze cursus leer je enkele basisbeginselen van het tekenen. Je leert werken met verscheidene materialen en maakt kennis met anatomie en verhoudingen. Perspectief en schetstechnieken komen aan bod. Al tekenend oefenen we op licht en schaduw, lijn, vorm, volume en passen we de belangrijkste technieken toe. Je krijgt uitleg over kleuren.

Deze lessenreeks is zowel bedoeld voor beginnende tekenaars als opstart als voor mensen met tekenervaring die even terug willen naar de basis. Ieder werkt volgens eigen mogelijkheden. De lessen zijn steeds goed onderbouwd en vinden plaats in een  goed uitgeruste ruimte. Deze reeks is een geschikte voorbereiding voor de lessenreeks modeltekenen.

Een basisset van tekenmateriaal moet je zelf meebrengen. Zorg zeker voor enkele potloden in verschillende hardheden vb HB – 2B en 6B en stevig tekenpapier of een schetsboek. Schildersezels en tekenplanken zijn aanwezig in het atelier. Een beperkt aanbod van tekenmaterialen om uit te proberen zoals conté krijt, houtskool, oliepastels, inkt, bister worden door ons voorzien

Praktisch

Lesgever: Saskia Steeno deelt als doorkneed en bedreven tekenaar graag haar ervaring. Er is begeleiding op maat van elke cursist.

Lesdagen: de lessenreeks bestaat uit 3 lesmomenten op woensdagavond van 19 uur tot 21 uur.

Data voorjaar 2015: 4/3 - 11/3 - 18/3

Maximum aantal deelnemers: 10

Locatie: Prosperos ateliers, Prosperdreef 9 te 3054 Vaalbeek

Prijs Tekenen - De basis: leden 30 euro, niet-leden 36 euro.