LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Workshop - Hoe fotografeer ik mijn kunstwerk?

cursus/workshop | Vaalbeek | 25 april 2015
http://www.prosperos.be
In samenwerking met Kunstwerkt organiseren we een workshop over fotografie. De leidraad voor deze workshop is de handleiding voor de kunstenaar Hoe fotografeer ik mijn kunstwerk?

In samenwerking met Kunstwerkt organiseren we een workshop over fotografie. De leidraad voor deze workshop is de handleiding voor de kunstenaar Hoe fotografeer ik mijn kunstwerk?

Tijdens de workshop komen drie benaderingen van het fotograferen van een kunstwerk aan bod. Namelijk het omgaan met de camera en de juiste instellingen gebruiken. Bijvoorbeeld: de autofocus gebruiken, de juiste belichting, de witbalans, Iso, en de menu's van de camera leren kennen. Daarnaast ook gebruik maken van daglicht, kunstlicht en flitslicht.

Verder ligt de nadruk op het kunstwerk zelf. Namelijk een schilderij zal je anders moeten fotograferen dan een beeldhouwwerk, zilverwerk heeft een andere benadering dan een werk achter glas,...

En tot slot, de fotografische benadering van hoe je je werk wil voorstellen aan een publiek. Er wordt zo veel mogelijk in de praktijk geoefend. Breng daarom zeker je camera en eventueel statief mee. En indien mogelijk een eigen kunstwerk. Vergeet ook niet de batterij van je camera op te laden.

Lesgever: Vera Cammaer

Datum: Zaterdag 25 april 2015 van 9 uur tot 13.30 uur.

Maximum aantal deelnemers: 15

Locatie: Prosperos ateliers, Prosperdreef 9 te 3054 Vaalbeek

Materiaal: Deelnemers brengen hun eigen digitale camera mee en zo mogelijk een statief. Wie kan brengt een eigen kunstwerk mee.

Prijs workshop: leden 3 euro, niet-leden 6 euro.

Meer info >>