LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

tipping po!nt

weerwerk bij universiteit Gent

expo | gent | 23 november tot 4 december 2015
http://tippingpoint.UGent.be
Kathleen Ramboer deelnemend kunstenaar met thema biodiversiteit aan het klimaatparcours UGent n.a.v. de Klimaattop in Parijs weerwerk bij universiteit Gent van 23november tot 4december 2015 bekijk het volledige programma op http://tippingpoint.UGent.be info kunstenaar www.kathleenramboer.be

Naar aanleiding van de klimaattop in Parijs wordt aan de UGent van 23 november tot en met 4 december 2015 een klimaatparcours georganiseerd.

Dit parcours zal bestaan uit:

•1. creatieve en informatieve punten/installaties op verschillende locaties in Gent - deelnemend kunstenaar oa Kathleen Ramboer met thema biodiversiteit
•2. Acties
•3. open lessen (UGent proffen vanuit hun vakgebied over het klimaat)
 
Het doel is het belang van de klimaatonderhandelingen in de kijker te zetten en het milieudebat niet enkel in Parijs maar ook in Gent te voeren. Het publiek is de Gentenaar.
 
werk Kathleen Ramboer
Kathleen Ramboer verzamelt met hulp van amateurbioloog Marc Haerssens zaden en vruchten, archiveert, isoleert en fotografeert ze. Zo wordt de aandacht gericht op de biodiversiteit in de ons omringende wereld. Deze wereld kan niet zonder biodiversiteit. Soorten en ecosystemen zorgen voor productie van zuurstof, afbraak van dode dieren en planten, bestuiving van planten, waterzuivering en zo veel meer. Helaas klimaatopwarming, CO2 uitstoot verstoren dit zo belangrijke ecosysteem. ZADEN EN VRUCHTEN IN BEELD vestigt niet alleen de aandacht op deze problematiek maar toont ook een poëtische werkelijkheid. Op een unieke wijze wordt kunst met wetenschap en cultuur verbonden.