LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

HARRIE DISTER

Linogravures

expo | Oostende | 13 februari tot 20 maart 2016
Harrie DISTER is geboren in 1949 in Roermond NL. Hij studeerde aan de Stadsacademie en de Jan Van Eyck Academie in Maastricht. Nu woont en werkt hij in Antwerpen. Naast zijn werk als schilder maakt hij ook grafiek. Een prachtige reeks van hoogdruk linosnedes krijg je tijdens deze expo in Galerie Theobalds Boothuisje te zien. Meer info: www.medusaarts.be

LINO’S van HARRIE DISTER

Naast mijn werk als schilder maak ik bij tijden grafiek. In het begin lithografie. Naderhand werd dat de hoogdruk linosnede.
De periodes zijn duidelijk te onderscheiden in stijl en thematiek. Een meer losse impressionistische aanpak ontwikkelt zich naar een sterke zwart wit werking. Aanleiding zijn het Antwerpse havengebied met zijn bassins, de muziek en dagelijkse beslommeringen.
De laatste tijd ben ik meer aandacht gaan besteden aan het drukproces zelf en kwam ik uit bij het Chinese papier als drager. Dat is filterdun zijdeachtig papier dat de inkt volledig absorbeert. Ik ontdekte tegelijkertijd de hand als drukinstrument. Dus niet langer pers, lepel of deegroller als drukinstrument maar enkel de gevoeligheid van de hand.

Borgerhout Antwerpen, oktober 2015
Harrie Dister