LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Internationale Glas- en Keramiekmarkt 2019

expo | Haacht | 12 mei 2019
http://www.artksp.be/IGCM2019.html
Internationale Glas- en Keramiekmarkt 2019 (Vlaams-Brabant) -

Dat het kunstambacht, mede dank zij de diverse internationale organisaties van de Kunststichting Perspektief vzw, in  België bloeit is een feit. Jaarlijks scoren haar evenementen wat het bezoekersaantal en interesse betreft zeer hoog, en vinden internationale kunstenars méér en méér de weg naar het "kunstenforum" in het GC Den Breughel.

Voor de 6de maal organiseert KSP de Internationale Glas- en Keramiekmarkt, een binnen- en buitengebeuren in het GC en aangrenzend park.
Méér dan 70 glas- en keramiekkunstenaars komende uit eigen land, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk,e.a. tonen hun werk aan de bezoekers. Zij bieden een grote verscheidenheid aan keramiek en glas, variërend van klassieke pottenbakkerskunst, porcelein,sculpturen, juwelen,gebruiksgoed tot monumentale objecten.
Een eigen expositieruimte bij middel van deze kunstmarkt biedt telkens de mogelijkheid een direct persoonlijk contact tussen kunstenaar en bezoekers te leggen  waarbij over de werken kan worden gepraat en aangekocht; doorlopend bieden deelnemers demonstraties aan. 
De doelstelling om de kunst van keramiek en glas aldus te promoten en de aloude kunstambachten in ere te herstellen is hierdoor een geslaagd uitzonderlijk initiatief in Vlaams-Brabant.

De markt is te bezoeken op zondag 12 mei 2019 van 10 tot 18 uur. (inkom 3 €)