LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Tell

Thematisch werken

cursus/workshop | Vaalbeek | 22 februari tot 26 december 2016
http://www.prosperos.be/thema.php
Werken rond een opgelegd thema kan zo verrijkend zijn. Het doet je anders kijken naar kunst, het versterkt het groepsgebeuren en je kijk op anderen hun werk. Je hebt een vaste begeleidster hierbij, die je tips en info heeft, zaken met je opzoekt of je zelf laat zoeken naar nieuwe invalshoeken, nieuwe materialen, media en technieken.

Wat kan je verwachten in deze lessenreeks?

Werken rond een opgelegd thema kan zo verrijkend zijn. Het doet je anders kijken naar kunst, het versterkt het groepsgebeuren en je kijk op anderen hun werk. Maar ook het individueel traject die je aflegt bij het maken van een nieuw werk is daarbij heel leerrijk, om zo tot een goed product te komen.

Je hebt een vaste begeleidster hierbij, die je tips en info heeft, zaken met je opzoekt of je zelf laat zoeken naar nieuwe invalshoeken, nieuwe materialen, media en technieken.

Bij deze reeks gaat het om een denkproces als kunstenaar aan te leren of te verbeteren, verspreid over zowel atelierwerk als 'thuiswerk' in de loop der maanden.

Dit project zal als eindresultaat een gezamenlijke thematische tentoonstelling hebben. Alle niveau's welkom, want voor iedereen heel interessant.

Het thema voor deze reeks is Tell. Tell zoals in Tell Aviv. Tell is een kunstmatige heuvel die ontstaan is doorheen verschillende generaties van menselijke bebouwing. Naar een artistieke beeldende context kunnen we onder andere volgende begrippen of aspecten formuleren : lagen, verborgen lagen, superposities (er zijn er nog).

Praktisch

Lesgever: Tiffany Van Esch, leerkracht 'algemeen beeldende vorming en vormstudie' aan het SLAC te Leuven, beeldend kunstenares en modeontwerpster.

Lesdagen: de lessenreeks bestaat uit een maandelijks begeleidingsmoment op maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur. De datum en locatie van de tentoonstelling worden later bepaald.

Data voorjaar 2016: 22 februari, 21 maart, 18 april, 30 mei, 27 juni + 3 data na de zomervakantie. Tijdens de eerste les op 22 februari word je uitgebreid geïnformeerd over het thema.

Maximum aantal deelnemers: 20

Locatie: Prosperos ateliers, Prosperdreef 9 te 3054 Vaalbeek.

Prijs lessenreeks Thematisch werken

  • Leden: 75 euro
  • Niet-leden: 90 euro