LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

DE RODE DRAAD - 2018

Sera 'aquasera' JANSSENS

expo | MERKSEM | van 22 tot 23 september 2018
http://blog.seniorennet.be/prik/#DRD18
9de - tweejaarlijkse - EDITIE van de

'KUNSTROUTE' / 'KUNSTHAPPENING'

doorheen gans district MERKSEM.

In 2016 namen er 98 Merksemse kunstenaars deel,

waaronder een zestal groepen.

Dit alles op 24 locaties in Merksem.

http://blog.seniorennet.be/de_rode_draad/#DRD18

https://aquasera.blogspot.be/#DRD18


De Rode Draad


info en afspraken

 

Hoe het begon

De Rode Draad is een kunsthappening waarbij alle Merksemse (amateur)kunstenaars de gelegenheid krijgen om hun werk aan het grote publiek voor te stellen. De Rode Draad tracht kunstliefhebbers; zowel kunstenaars als bezoekers samen te brengen. Kunstenaars stellen hun woning of atelier open en nodigen kunstliefhebbers uit om hun werken te komen ontdekken.

De Rode Draad is een initiatief van mezelf (Sera Janssens) en Jacky Schmit (+) en wordt ondersteund met de hulp van het district Merksem.

In 2002 zijn we van start gegaan met deze kunstroute omdat we verschillende kunstenaars in Merksem kenden die niet goed wisten hoe ze naar buiten konden komen met hun werken. Het leek ons het proberen waard om een gezamenlijke tentoonstelling te organiseren geïnspireerd door Chambre d’amis.

Het eerste jaar zijn we gestart met 19 deelnemers, twee jaar later namen er al een 40-tal enthousiaste kunstenaars deel en de vorige editie waren we met een 100-tal participanten.

 

Goede afspraken maken goede vrienden

Om te kunnen deelnemen aan de Kunstroute De Rode Draad 2018 te Merksem, dient u, ofwel inwoner van Merksem te zijn, ofwel actief verbonden te zijn aan een kunstvereniging en/of atelier binnen Merksem.

Voor uw deelname vragen we om 10 € te betalen. Hiermee wordt uw inschrijving bevestigd. Na de tentoonstelling wordt dit bedrag aan u terugbetaald. We vragen u om na uw inschrijving op de eerstvolgende vergadering aanwezig te zijn om de disciplines te controleren en op die manier vergissingen uit te sluiten.

Wanneer u, na inschrijving, betaling en beschikbaarheid van de affiches, niet kan deelnemen aan de Kunstroute blijft het bedrag eigendom van de Rode Draad.

De uiterste datum van inschrijving is 30 mei 2018

Wij hebben van u volgende contactgegevens nodig:

volledige naam, adres, telefoon, eventueel e-mail adres en de discipline(s) die u uitoefent (bv schilderen, aquarel, beeldhouwen, enz).  Graag duidelijk leesbaar.

Bij voorkeur stelt u tentoon in uw eigen woning, atelier of garage.  De groepslocaties zijn immers zeer beperkt.

Als herkenningssymbool voor de Rode Draad, dient u een rood lint aan uw voordeur of woning te hangen. Deze worden door mezelf ter beschikking gesteld.

 

Voor info:           Sera Janssens - Elfnovemberstraat 20, 2170 Merksem

 

Tel.: 03/646.01.38

Gsm: 0471/78.50.39

e-mail: aquasera@telenet.be

blog: aquasera.blogspot.be