LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Mens, erger je niet | De keuze van de erfgoedbewakers

expo | Gent | 27 augustus tot 23 oktober 2016
http://www.smak.be
S.M.A.K. brengt een ode aan zijn erfgoedbewakers en laat hen zelf een tentoonstelling samen stellen met werken uit de collectie. Dit is het resultaat van hun persoonlijke, verrassende keuze.

'Niet tedicht bij het werk komen, mevrouw’ of ‘Rugzakken horen in de garderobe, meneer’. Je kent de erfgoedbewakers waarschijnlijk als die strenge mannen en vrouwen in pak die in het museum een oogje in het zeil houden en die je vooral vertellen wat je daar niet mag doen.

Om de rol van de erfgoedbewaker in S.M.A.K. in de verf te zetten, vroegen we het team erfgoedbewakers om zelf een tentoonstelling samen te stellen met werken uit de S.M.A.K.-collectie. Ze kozen niet alleen hun favoriete werken, maar ook de werken waren anekdotes en diepe persoonlijke indrukken aan verbonden zijn.

Onder de noemer Mens erger je niet presenteren de erfgoedbewakers hun persoonlijke, soms verrassende keuzes uit de omvangrijke collectie van het S.M.A.K. Met werken van o.a. Jan Fabre, Mark Manders, Yves Klein, Jimmie Durham, Ed Templeton, Panamarenko, Sven ’t Jolle, Edward Lipski.