LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Expo Dré De Tollenaere en Herman Van Baelen

expo | Baal - Tremelo | van 22 tot 30 oktober 2016
http://www.kunstkringgesigneerd.be
Dre en Herman zijn autodidacten die met hun tentoonstelling duidelijk aantonen dat een kunstopleiding niet altijd noodzakelijk is om knappe werken te kunnen maken. Dre maakt abstracte beelden, vaak een combinatie van arduin met oude eik. Momenteel legt Herman Van Baele zich toe op het schilderen van dieren en natuurlandschappen hoewel een schilderij ontwerpen met een moderne toets ook wel lukt.

Beiden zijn vrienden en autodidact en beoefenen met veel passie hun kunst en bewijzen dat men geen academische opleiding moet hebben om mooie werken te maken.
Onder het pseudoniem van Dras Lauwrijken legt hij zich toe op de beeldhouwkunst en maakt abstracte beelden van arduin en hout en vaak een combinatie van beiden. De gebruikte materialen dragen bij tot het creëren van een verband : arduin staat voor de kracht van het leven en eik voor het verdere leven. Daarbij laat hij zich leiden door een ingeving van het moment zelf en het materiaal waarover hij beschikt. 
Herman Van Baelen is reeds sinds zijn kindertijd geïnteresseerd in tekenen en heeft zichzelf de technieken aangeleerd. Hij schildert vooral realistische afbeeldingen en legt zich nu toe op het schilderen van dieren en natuurlandschappen