LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Ars Gratia Artis

Kunst puur om kunst

expo | Baal - Tremelo | van 10 tot 26 maart 2017
http://www.kunstkringgesigneerd.be
Achter Frida paintings schuilt de persoon Mark De Roover, geboren in 1961 , woonachtig te Baal. Je kan zijn werken het best beschrijven als abstracte kunst, en zijn figuratieve werken als abstract realisme. Schilderen is een uitdaging, een proces, elk schilderij weer!“Je moet blijven groeien en geinspireerd worden”, wat resulteert in prachtige schilderijen die de ziel van de maker bloot legt.

Achter Frida paintings schuilt de persoon Mark De Roover, geboren in 1961 , woonachtig te Baal. 
Onder impuls van zijn grootmoeder Frieda ging hij naar de jeugdacademie te Aarschot, waar hij gefacineerd werd voor bouwkunde en beeldende kunsten .
Wat begon als studies architectuur , gebouwen creëren, werven verwezenlijken, huizen inrichten, werd tenslotte een passie voor verf en doek.
Hij begon met figuratief werk (tijdens het avondonderwijs schilderkunst), maar als autodidact leerde hij de laatste jaren de technieken, verfijning en aanvullende "losheid" van abstracte schilderkunst kennen.
Hij werkt voornamelijk met acryl (soms olieverf) op katoenen of linnen doeken en op houten platen. Door het gebruik van dikke en dunne lagen verf ontstaat veel reliëf.
Je kan zijn werken het best beschrijven als abstracte kunst, en zijn figuratieve werken als abstract realisme.
Bij de abstracte schilderijen, wil hij de toeschouwer uitdagen om zijn fantasie en gevoelens aan het werk te zetten. Schilderen is een uitdaging, een proces, elk schilderij weer!
“Je moet blijven groeien en geinspireerd worden”, wat resulteert in prachtige schilderijen die de ziel van de maker bloot legt.