LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Workshop Droomjuweel

Zilveren juweelontwerp in Verloren Was- techniek

cursus/workshop | Nieuwpoort-Bad | 30 juni tot 15 december 2018
http://kunsthuismamezon.wixsite.com/mamezon
Deze workshop voor volwassenen gaat door de laatste zaterdag van de maand, telkens van 13u30 tot 16u30, en mits er minimum 4 deelnemers zijn. Tijdens de lesnamiddag kan je van de gelegenheid gebruik maken om al je ideetjes om te zetten in een of meerdere zilveren juwelen. In de prijs van de workshop is al het lesmateriaal begrepen. De kostprijs van het zilver en de gietkost worden apart verrekend.

Bij Ermani mag je zelf creatief worden.

Leer ontwerpen met toepassing van de ‘verloren was-techniek’.

Zilveren juwelen maken? Ook jij kan het! Gezellig met je vrienden of samen met een groep enthousiaste mensen, een tafel, stoelen en Ermani.

Je krijgt een geslaagde namiddag met unieke zilveren juwelen als resultaat!

Denk aan een vrijgezellenfeest, verjaardagsfeest, verenigingsactiviteit... of gewoon zomaar!  We gaan experimenteren met juwelenwas (gietwas) en laten onze inspiratie de vrije loop. 

Gietwas is een kneed- en verwarmbare hars of was, waaraan je prachtige vormen en structuren kan geven.  Deze doorschijnende materie kan je een vorm geven door te snijden, er vormen in af te drukken of door middel van verwarmde modelleerpennen waarmee de hars/was smelt.  Je kan er eindeloos mee experimenteren tot er een uniek ontwerp ontstaat...  jouw eigen, unieke creatie.

Je krijgt technieken, voorbeeldjes en begeleiding om geslaagde juwelen te maken.  Moeilijk?  Helemaal niet, je hebt hier geen enkele vaardigheid voor nodig. Voorkennis of een uitzonderlijk creatief talent is echt geen vereiste.  Tijdens de workshop wordt de techniek uitgelegd en ga je van start met het maken van je eigen ontwerp.  Gaandeweg ontstaat er iets door je eigen beleving, ontdekking en experiment.  Je kan meer dan je denkt...  Je zal versteld staan van je eigen creativiteit !


Iedereen kan tijdens de workshop zeker één of meerdere juwelen maken.
Een ring, oorbellen, een hangertje aan een ketting? Of een setje, om het helemaal compleet te maken!

Als jouw ontwerp in gietwas klaar is, wordt dit via een gietproces tot in de kleinste details en met de grootste zorg gegoten en omgezet naar ZILVER. Enkele weken later ontvang je jouw zelfgemaakte juwelen in massief zilver. 

Na het gieten wordt je ring, broche, hanger,... door jezelf of Ermani nog verder verfijnd en afgewerkt in mijn atelier tot een hoogwaardig en professioneel stuk dat altijd weer verbaast, verrast en ontroert... klaar om met terechte trots te dragen !  Een blijvende en unieke herinnering van waarde.

1 les à 3 uur incl. lesmateriaal, drank en knabbel + waardebon van 5 euro, te besteden bij een aankoop in het atelier van Mamézon
Prijs per gegoten stuk: afhankelijk van het verwerkte zilver.