LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Expo Britt Weynants en Jean-Pierre Desmidt

expo | Baal - Tremelo | van 19 tot 28 mei 2017
http://www.kunstkringgesigneerd.be
Graag stellen we u een duo tentoonstelling voor door Britt Weynants, kunstschilder en Jean-Pierre Desmidt, keramist.

Britt, geboren te Leuven in 1963 en doof sinds haar vierde, is al van kindsbeen af creatief bezig met kleuren, het maken van schetsen, perspectief tekeningen en olieverf.
Eind jaren ’70 volgde Britt een technische opleiding grafische ambachten en fotografie bij Hilde Geukens aan het Koninklijk Instituut (Prins Van Oranje) voor blinden en slechthorenden te Ukkel.
Door een hectisch gezinsleven en de drukte op het werk volgde er een periode van noch schilderen, noch tekenen. Toch is ze blijven observeren en fotograferen, dit om het gemis van potlood en penseel te compenseren.
Op zoek naar een nieuwe connectie met kunst werd Britt lid van "Kunstkring Ogenblik” en kreeg ze de schilderkriebels terug te pakken. Ze begon dan ook kwistig te experimenteren met allerhande kunstvormen, zoals potlood, houtskool, aquarel, Oost-Indische inkt en olieverf. Ze volgde verschillende workshops om uiteenlopende technieken danig onder de knie te krijgen. Hieruit volgde de vaststelling dat ze een voorkeur voor olieverf had.
Als autodidact begon ze heel abstract en evolueerde hierna in de richting van meer figuratie. Fantasie is een belangrijke factor binnen haar oeuvre. Britt maakt gebruik van verschillende materialen en technieken, waaronder acryl, olieverf en een mix van bijkomende materialen.
Kortom, schilderen is voor Britt een uitdaging, een ontdekkingstocht en een beleving met en door de kleuren heen. Soms ietwat sober, dan met toevoeging van een beetje fantasie, maar altijd heel diep vanuit haar innerlijke zelf, reizend van wit canvas tot een voltooid schilderij.
(geschreven door Pablo Piscador)

 

JEAN-PIERRE DESMIDT

Jean-Pierre werd op 7 februari 1953 doof geboren te Knokke. Hij volgde onderwijs aan de afdeling sierkunsten te St-Agatha Berchem.
Hij kreeg les van een dove leraar/kunstenaar (Jacques Dormont +). Van 1969 tot 1973 kreeg hij een opleiding tot binnenhuisdecorateur-tekenaar in de Academie voor Schone Kunsten in Sint-Joost-ten-Node. Eens afgestudeerd volgde hij les in de Privé-academie voor keramiek van Johan Nyssen te Brugge.
Sedert ik met klei bezig ben, heb ik het gevoel dat ik altijd naar klei terug kan komen.
Ik vind het heerlijk om te kneden en te vormen. Elke vorm, elke kleur, elk motief in mijn werk is als het ware spiegel van mijn diepste gedachten en gevoelens. Soms zijn de werken speels, grappig of rebels. Een andere keer getuigen ze van diepe ernst en ik wil dat mensen van het kijken genieten.