LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

MIAT Workshop | Digitaal textielontwerp

cursus/workshop | Gent | 26 februari tot 19 oktober 2017
http://miatgent.be
Digitaal textielontwerpen laat toe om op een ecologisch verantwoorde manier je eigen ontwerpen te drukken op kleine hoeveelheden stof. Textielontwerpster Olu Vandenbussche maakt je wegwijs in het digitaal textielontwerpen. Na een korte introductie over de verschillende textieldrukmethodes en printlay-outs ga je zelf aan de slag en ontwerp je jouw textielprints.

Digitaal textielontwerpen laat toe om op een ecologisch verantwoorde manier je eigen ontwerpen te drukken op kleine hoeveelheden stof. Zo kan je zelf bepalen wat je draagt of met welke prints je je woning inricht.

Slow desgin
Textielontwerpster OLU VANDENBUSSCHE staat voor slow design. Ze maakt je wegwijs in het digitaal textielontwerpen. Na een korte introductie over de verschillende textieldrukmethodes en printlay-outs ga je zelf aan de slag en ontwerp je jouw textielprints. Je kiest daarbij tussen verschillende manuele en digitale technieken. Aan het eind van de workshop bepaal je je stofkeuze en bestel je een proefstaal van jouw ontwerp bij een digitale textieldrukkerij. Dit staal krijg je dan kort na de workshop opgestuurd.

Voor deze workshop is geen enkele voorkennis vereist. Ook kennis van grafische programma’s, zoals Photoshop of Illustrator, is niet nodig.

www.manelprints.com

Wanneer: 19 en 26 oktober, van 19 tot 22 uur
Doelgroep: voor beginners en gevorderden
Deelnemersprijs: € 100, incl. drankjes
Deelnemers: minstens 8 personen  
Benodigdheden: laptop
Reserveer: Gentinfo
Meer info: 09 269 42 20