LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

MIAT Workshop | Papier maken

cursus/workshop | Gent | van 14 tot 15 oktober 2017
http://miatgent.be
Tijdens deze workshop maakt je zelf je eigen papier. Je ontdekt de verschillende facetten van papierverwerking. Van het gebruiken en voorbereiden van de vezels tot het toevoegen van vulstoffen, fixeermiddel, papierstijfsel en kleurstoffen. Ook het maken van gerecycleerd papier met oud papier komt aan bod. Hier experimenteer je met het toevoegen van textiel en plantenresten.

Papier met een persoonlijke touch 

Tijdens deze workshop maakt je zelf je eigen papier. Je ontdekt de verschillende facetten van papierverwerking. Van het gebruiken en voorbereiden van de vezels tot het toevoegen van vulstoffen, fixeermiddel, papierstijfsel en kleurstoffen. Ook het maken van gerecycleerd papier met oud papier komt aan bod. Hier experimenteer je met het toevoegen van textiel en plantenresten. Het geeft je de kans om creatieve ontwerpen te maken voor bijvoorbeeld kaartjes en omslagen.

Jean Decoster maakt je tijdens deze workshop wegwijs in de historische drukkerij van het MIAT. Hij is een kunstenaar die van papier zijn handelsmerk maakt. Voor hem is papier meer dan een drager, maar een echt medium.  

Wanneer:  14 en 15 oktober 2017, van 10.30 tot 17 uur
Doelgroep: Beginners en gevorderden
Deelnemersprijs: 180 euro (incl. broodjeslunch, drankjes en alle materialen)
Deelnemers: minstens 8 personen
Reserveer: Gentinfo
Meer info: 09 269 42 20