LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

WandelZin

Anaïs Van Goethem

expo | Gent | 26 maart tot 29 september 2017
http://wereldvankinatuin.doosg-001.openminds.be/wandelzin
Anaïs Van Goethem is een gedreven beeldend kunstenaar, die woont en werkt in Gent. “Ik hou van de natuur en heb ontzag voor haar kracht, schoonheid, vergankelijkheid en mysterie." Een selectie mezzotinten, handpalmwerkjes, aquarellen en gewassen inkttekeningen wordt nu tentoongesteld in De wereld van Kina: de Tuin.

“Ik hou van de natuur en heb ontzag voor haar kracht, schoonheid, vergankelijkheid en mysterie. Ze vormt een onuitputtelijke bron van inspiratie. Tijdens mijn wandelingen word ik getroffen door de sfeer en het lichtspel van een bepaalde plek, grillige takken van een boom, de wolken aan de hemel… Wat ooit een vluchtig moment was, werk ik in mijn atelier uit tot een tijdloos beeld.” - Anaïs Van Goethem

WandelZin toont verschillende technieken en werkwijzen. Er is een reeks mezzotinten te zien, een arbeidsintensieve grafische techniek waarbij het beeld uit een ruw gemaakte koperen plaat wordt geschraapt. Anaïs selecteerde ook 60 ‘handpalmwerkjes’. Deze minutieuze potloodtekeningen op karton passen met hun 10 cm op 10 cm in een handpalm en zijn met grafietpotlood op een al dan niet transparant gekleurde gessolaag getekend. Aan de wanden hangen aquarellen en gewassen inkttekeningen.

De tijdelijke tentoonstelling is te zien van 26 maart tot 30 september 2017 in De wereld van Kina: de Tuin