LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

YO - Brussels Hip Hop Generation

expo | Brussel | 28 juni tot 17 september 2017
http://www.bozar.be/nl/activities/128044-yo

BOZAR en visit.brussels hechten veel belang aan stadscultuur. Daarom brengen ze samen een tentoonstelling die gewijd is aan hiphop. Hiphop is een wereldwijd fenomeen dat zijn wortels vindt in de culturele ontwikkeling van grote metropolen en de plaats die jongeren daarin innemen, zowel op het terrein als in de media. Hiphop ontstond in de jaren ‘70 in New York, toen de stad gebukt ging onder de pijnlijke gevolgen van de de-industrialisatie. Het was een kreet van jongeren die zich niet meer in de geldende maatschappelijke waarden herkenden en zich opzijgezet voelden. 
Sindsdien is de wereld geglobaliseerd en verschillende generaties jonge Brusselaars hebben zich telkens weer in die culturele beweging geëngageerd en ze telkens op hun eigen manier ingevuld. Door de explosie van tv-zenders en nieuwe technologieën is hiphop constant blijven evolueren en zichzelf opnieuw blijven uitvinden via de vier manieren waarop de stroming zich het liefste uitdrukt: dans, graffiti, DJing en rap.

In het kader van MIXITY.brussels 2017 brengen BOZAR en visit.brussels een eerbetoon aan die complexe en diverse cultuur en aan de verschillende disciplines en generaties die hiphop telkens weer verfijnd hebben om de stijl naar hun hand te zetten. De tentoonstelling geeft een overzicht van 35 jaar creativiteit in de hoofdstad. Ze biedt niet alleen een overzicht van de belangrijkste episodes in de geschiedenis van de Brusselse hiphop, ze dompelt je er ook echt in onder. De bezoekers maken kennis met archieven en voorwerpen, maar ook met de mensen uit de hiphopwereld zelf, dankzij talrijke workshops, performances, battles en ontmoetingen. 
 
Curatoren: Adrien Grimmeau en Benoît Quittelier