LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Internationale thee keramiek

expo | Baal - Tremelo | van 10 tot 18 juni 2017
http://www.kunstkringgesigneerd.be
Meester keramisten uit, Taiwan, Japan, Korea, Amerika en Europa strijken neer in ons Kunstcentrum met Oosterse thee keramiek.

Het Thee Keramiek project is de opvolger van het legendarische International Chawan Expo Project, dat met 21 expos in Musea en beroemde tentoonstellingsplaatsen 12 jaar de wereld rondtoerde. Met alles samen meer dan 2400 deelnemende keramisten, was dit project een van de belangrijkste internationale keramiek projecten van het laatste decennium.

Veel keramisten en galerijen bleven na dit project vragende partij om thee keramiek te exposeren, daarom heeft Lou Smedts, voorzitter van Ceramic Art Project v. z. w. dit nieuw concept op maat van de galerijen ontworpen.

Het is van start gegaan met een eerste succesvolle expo in Kyoto (Japan) begin mei dit jaar. En nu kan men voor de eerste maal in Europa de tentoonstelling in Baal bewonderen. Unieke met de hand vervaardigde voorwerpen, met respect voor de natuur en liefde voor het materiaal gemaakt, worden wereldwijd steeds populairder bij mensen die er bewust voor kiezen om ze in het dagelijks leven te gebruiken. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die zich met unieke voorwerpen omringen die ze graag zien, langer en gezonder leven. En wie voor unieke handgemaakte dingen kiest zorgt er tevens voor dat de enorme afvalbergen die de wegwerp consumptie veroorzaakt niet verder groeien.

Met de tentoonstellingen geven we keramisten uit de ganse wereld de mogelijkheid om hun werk te tonen op verschillende continenten en contacten te leggen. Het is dan ook met trots dat we deze expo in de galerij van kunstkring Gesigneerd, Baalsebaan 287 in Baal-Tremelo aankondigen. En iedereen uitnodigen om de expo te bezoeken op 10 en 11 & 17 en 18 Juni.  

Wanneer: 

za 10 juni van 14.00u tot 18.00u

zo 11 juni van 11.00u tot 18.00u

za 17 juni van 11.00u tot 18.00u

zo 18 juni van 11.00u tot 18.00u

Waar: 

Kunstcentrum Gesigneerd, Baalsebaan 287, 3128 Baal- Tremelo

Aan de expo nemen deel:

Alvin Tan Teck Heng Singapore / André Fasolin- Switzerland / Branko Supica- Kroatië /Brigitte Reuter Nederland / Chin-Lan Chen Taiwan / Chris Prinsen België / Danijela Pesut- Kroatië / Danny Kostyshin - Canada / Els Janssens België / Fien Monsieur België / Geneviève Meylan - Zwitserland / Gerda Genijn- België Duitsland / Hans Engels- België / Hetty Schricke - Singapore / Karen Helen Loader Filipijnen (UK) / Kuei-Wei Chang -Taiwan / Kun-Sheng- Tasi- Taiwan / Lou Smedts België Duitsland / Marie- Anne Ver Eecke België / Marthe Vanhoutte- België / Miquel Segura Palmer Spanje / Mireille Vetterli- Zwitserland / Odile De Clerck Nederland / Pang Swee Tuan Singapore / Ricardo Oter- Argentinië / Steven Branfman - USA / Swanica Ligtenberg- Nederland / Thomas Petot Frankrijk / Yu-Ting Teng Taiwan.

Na de expo in Baal gaat het project verder naar Nederland met een tentoonstelling in Utrecht in november en de volgende jaren, Mallorca, Montenegro en Beijing (China)